Interviu

Definitie Interviu

Intr-un sondaj de opinie, modalitate de culegere de informatii primare. Un interviu poate fi:- direct, atunci cand intre persoana intervievata si recenzor se poarta o discutie libera, pe un subiect unic, de interes general (engl. - personal interviewing)- structurat, atunci cand recenzorul foloseste un ghid de discutie, cu intrebari centrate pe o anumita tema- semistructurat (engl. - semi-structured interview), cand include atat intrebari preformulate, cat si posibilitatea purtarii unor discutii libere pe marginea temei.Contactarea subiectilor se poate face direct la domiciliu, in magazin, pe strada, telefonic etc.Gen jurnalistic nobil (necesita multa rigoare si profesionalism), informativ, de opinie, portret sau expres (in principiu, interviul trebuie sa fie scurt). Poate fi integrat inr-un reportaj sau intr-o ancheta si exista posibilitatea retranscrierii sub forma textuala (nu ca inrebare/raspuns).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Interviu? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Interviu.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Interviu. Definitiile termenilor despre Interviu cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Interviu, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Interviu.