Interzis

Definitie Interzis

Persoana pusa sub interdictie judecatoreasca sau careia i s-a aplicat pedeapsa complementara a interzicerii unor drepturi prevazuta de legea penala.Interzisul poate fi de doua feluri:a) interzis judiciar - persoana pusa sub interdictie judecatoreasca, distingandu-se prin aceea ca este lipsit de exercitiul tuturor drepturilor civile, urmand a fi reprezentat de un tutore, cu incepere de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de punere sub interdictieb) interzis legal - persoana care, fiind condamnat pentru savarsirea unei infractiuni i se aplica, fie ca pedeapsa complementara (art.64 Cod Penal), fie ca pedeapsa accesorie (art.71 Cod Penal), interzicerea unor drepturi prevazute de legea penala.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Interzis? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Interzis.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Interzis. Definitiile termenilor despre Interzis cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Interzis, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Interzis.