Intreprindere

Definitie Intreprindere

Unitate economica producatoare ce se caracterizeaza printr-un gen specific de activitate, printr-o functionalitate si organizare tehnologica, prin capacitatea de a produce anumite bunuri, de a se conduce si gestiona rational, precum si prin autonomia sa financiara.Intreprinderile se prezinta intr-o mare diversitate de forme. Pe baza unor criterii economice si juridice, tipologia lor se prezinta astfel:A) Intreprinderi - persoane fiziceB) Intreprinderi - asociere (cooperative)C) Intreprinderi - societati comerciale (persoane juridice):- de persoane in nume colectiv si in comandita simpla- de capitaluri in comandita pe actiuni, si societati pe actiuni (corporatii)- societati cu raspundere limitata, de persoane si de capitaluriD) Regii autonome nationalizate sau constituite din resursele statului: directe sau indirecte.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Intreprindere? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Intreprindere.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Intreprindere. Definitiile termenilor despre Intreprindere cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Intreprindere, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Intreprindere.