Inventar intermitent pentru stocurile din cumparari

Definitie Inventar intermitent pentru stocurile din cumparari

In conditiile inventarului intermitent, intrarile de stocuri din cumparari (materii prime si materiale, obiecte de inventar, animale, marfuri si ambalaje) sunt contabilizate direct in conturile de cheltuieli cu stocurile respective (materii prime, materiale, marfuri etc.), la cost de achizitie (sau pret stabilit in functie de valoarea de utilitate).In cursul perioadei de gestiune (exercitiu financiar) iesirile de stocuri din gestiune, prin consum sau vanzare, nu sunt contabilizate.La sfarsitul exercitiului, dupa efectuarea inventarierii fizice, este inregistrata variatia stocului initial si constatarea stocului final, conform datelor stabilite la inventar.Normele contabile romanesti nu prevad in acest sens un const special de variatia stocurilor din cumparari, ceea ce lezeaza conceptul de inventar intermitent. De aceea, anularea stocului initial se face tot prin debitarea contului de cheltuieli aferente fiecarui tip de stoc din cumparari si creditarea contului de stoc, cu marimea soldului initial, iar constatarea stocului final se face invers, adica debitand un cont de stoc si creditand contul de cheltuieli corespunzator, cu marimea soldului final, constatat prin inventariere fizica.Reglementarile contabile romanesti prevad ca in cazul inventarului intermitent, valorile materiale inventariate se evalueaza la pretul de inregistrare a ultimei intrari in gestiune. Pe aceasta baza urmeaza a se efectua corectarea cheltuielilor pe naturi. In aceasta situatie, normele contabile autorizeaza ca valoare de inventar (valoare actuala) pretul ultimei facturi de cumparare.Inventarul intermitent nu ridica problema regularizarilor plusurilor sau minusurilor la inventarul fizic, deoarece soldul contului de stoc reflecta marimea stocului real, constatat prin inventariere fizica. Soldul contului de cheltuieli privind un anumit stoc din cumparari (materii prime, materiale, marfuri etc.) reflecta cheltuielile cu achizitia elementului de stoc influentate cu variatia stocului (adica valoarea iesirilor din stoc).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Inventar intermitent pentru stocurile din cumparari? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Inventar intermitent pentru stocurile din cumparari.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Inventar intermitent pentru stocurile din cumparari. Definitiile termenilor despre Inventar intermitent pentru stocurile din cumparari cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Inventar intermitent pentru stocurile din cumparari, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Inventar intermitent pentru stocurile din cumparari.