Inventar intermitent

Definitie Inventar intermitent

In contabilitate, inventarul intermitent consta in stabilirea iesirilor si inregistrarea lor in contabilitate pe baza inventarierii stocurilor la sfarsitul perioadei.In acest caz, iesirile se determina ca diferenta intre valoarea stocului initial, plus valoarea intrarilor si valoarea stocului final determinat pe baza inventarierii fizice.Se poate aplica pentru intreprinderile mici si mijlocii.desi este mai simplu si mai putin costisitor decat inventarul eprmanent, prezinta cateva inconveniente:- o eroare sau omisiune in inventarul fizic duce la deformarea informatiei contabile, prezentata in documentele contabile de sinteza (valoarea stocurilor din bilant, cheltuieli cu stocurile si respectiv rezultatul din contul de profit si pierdere)- nu permite stabilirea plusurilor si minusurilor in gestiune- creeaza tentatia de subevaluare a stocurilor la inventar, din motive fiscale, in vederea cresterii nereale a cheltuielilor cu stocurile si diminuarii profitului impozabil.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Inventar intermitent? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Inventar intermitent.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Inventar intermitent. Definitiile termenilor despre Inventar intermitent cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Inventar intermitent, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Inventar intermitent.