Inventie brevetabila

Definitie Inventie brevetabila

O inventie este brevetabila daca este noua, rezulta dintr-o activitate inventiva si este susceptibila de aplicare industriala. Inventia brevetabila poate avea ca obiect un produs, un procedeu sau o metoda. Inventia avand ca obiect un nou soi de planta, un hibrid sau o noua rasa de animal este brevetabila daca acestea sunt noi, distincte, omogene si stabile. O inventie este noua daca nu este continuta in stadiul tehnicii. Stadiul tehnicii include toate cunostintele care au devenit accesibile publicului pina la data inregistrarii cererii de brevet de inventie sau a prioritatii recunoscute. Divulgarea inventiei nu este luata in considerare in cazul in care emana de la inventator sau succesorul sau in drepturi si s-a produs in intervalul de 12 luni care a precedat inregistrarea cererii de brevet de inventie sau a prioritatii recunoscute. O inventie este considerata ca implicand o activitate inventiva daca, pentru o persoana de specialitate in acel domeniu, ea nu rezulta in mod evident din cunostintele cuprinse in stadiul tehnicii. O inventie este susceptibila de aplicare industriala daca obiectul ei poate fi folosit cel putin intr-un domeniu de activitate din industrie, din agricultura sau din orice alta activitate si poate fi reprodus cu aceleasi caracteristici ori de cite ori este necesar. Soiurile de plante, hibrizii sau rasele de animale, ce fac obiectul unei inventii, trebuie sa-si mentina omogenitatea si stabilitatea caracterelor relevante dupa inmultiri repetate, la incheierea fiecarui ciclu de reproducere si trebuie sa nu fi fost comercializata sau oferita spre vanzare. Nu sunt brevetabile inventiile contrare ordinii publice si bunelor moravuri. Nu sunt considerate inventii brevetabile: - ideile, - descoperirile, - teoriile stiintifice, - metodele matematice, - programele de calculator in sine, - solutiile cu caracter economic sau de organizare, - metodele de invatamint si instruire, - regulile de joc, - sistemele urbanistice, - planurile si metodele de sistematizare, - fenomenele fizice in sine, - retetele culinare, - realizarile cu caracter estetic.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Inventie brevetabila? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Inventie brevetabila.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Inventie brevetabila. Definitiile termenilor despre Inventie brevetabila cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Inventie brevetabila, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Inventie brevetabila.