Ipoteca conventionala

Definitie Ipoteca conventionala

Sintagma ce desemneaza ipoteca creata prin conventia partilor, cu respectarea formelor prevazute de lege.Codul civil roman prevede doua conditii de fond obligatorii, si anume: - cel care constituie ipoteca trebuie sa aiba capacitatea de exercitiu (art.1769 Cod civil), si - sa fie proprietarul actual al bunului imobil.Forma autentica a contractului de ipoteca este ceruta ad validitatem, fiind un contract solemn.Ipoteca poate fi constituita die prin acelasi inscris din care rezulta si obligatia principala, fie printr-un inscris distinct de acela care constata existenta acestei obligatii. De regula, obligatia garantata nu este necesara a fi constatat printr-un inscris autentic.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Ipoteca conventionala? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Ipoteca conventionala.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Ipoteca conventionala. Definitiile termenilor despre Ipoteca conventionala cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Ipoteca conventionala, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Ipoteca conventionala.