Ipoteca

Definitie Ipoteca

Garantie imobiliara care consta intr-un drept real, accesoriu al creditorului, constituit asupra bunurilor imobile apartinand debitorului sau ale altei persoane, care are obligatia unei plati la scadenta. Ipoteca nu il deposedeaza pe debitor de bunul ipotecat, insa confera creditorului ipotecar, pentru creditorul neplatit la scadenta, dreptul de urmarire a imobilului in mainile oricui s-ar afla, dreptul de a cere scoaterea imobilului in vanzare silita si dreptul de a fi platit cu preferinta din pretul astfel realizat.Ipoteca este asadar o garantie reala imobiliara. Ea este un drept real asupra imobilelor afectate de plata obligatiilor. Codul civil roman o reglementeaza in art.1746-1814.Ipoteca poate fi, din punctul de vedere al sursei sale juridice, conventionala sau legala.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Ipoteca? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Ipoteca.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Ipoteca. Definitiile termenilor despre Ipoteca cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Ipoteca, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Ipoteca.