parteneri europeni

Conferinţa cu tema „Calitatea în învăţământul superior în România şi Europa”

BUCURESTI - 14 mai 2013

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Social

Începând cu data 1.12.2010, Universitatea Danubius din Galaţi, în parteneriat cu Universitatea Româno-Americană, cu sediul în Bucureşti, – Partener 1, Universitatea „George Bacovia”, cu sediul în Bacău – Partener 2, Universitatea De Vest, cu sediul în Timişoara – Partener 3, CISPRO SRL, cu sediul în Galaţi – Partener 4, Universita’ Degli Studi Di Camerino, cu sediul în Camerino, Italia – Partener transnational 5, Universite’ De Toulouse Ii Le Mirail, cu sediul în Toulouse, Franţa – Partener transnaţional 6, G.E.A. mbH, cu sediul în Dortmund, Germania – Partener transnaţional 7, Mediterranean Agronomic Institute Of Chania – Department Of Business, Economics And Management, cu sediul în Chania, Grecia – Partener transnaţional 8 şi SIDA SRL, cu sediul în Ancona, Italia – Partener transnaţional 9, implementează proiectul POSDRU/86/1.2/S/63252, cu titlul „Dezvoltarea sistemului european de management al calificărilor universitare şi valorificarea competentelor informale” în Regiunile Sud-Est, Nord-Est, Vest, Bucureşti-Ilfov, judeţele Galaţi, Bacău, Bucureşti şi Timiş.

Finanţarea este obţinută prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară: 1 „Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”, Domeniul major de intervenţie: 1.2 „Calitate în învăţământul superior”.

Activităţile proiectului sunt destinate consolidării capacităţii universităţilor de a oferi sectorului privat şi pieţei muncii profiluri profesionale necesare dezvoltării acestora, înlesnind într-o anumită măsură pătrunderea pe aceste pieţe şi dezvoltarea profesională a tinerilor.

În acest scop, în data de 16 Mai 2013, începând cu ora 09.30, în Aula Universităţii Româno-Americane, Bulevardul Expoziţiei, Nr. 1B, Sector 1 Bucureşti, se desfăşoară Conferinţa cu tema „Calitatea în învăţământul superior în România şi Europa”. Înregistrarea participanţilor se va desfăşura începând cu ora 8.30.

Subiectele care vor fi dezbătute în cadrul Conferinţei vizează următoarele aspecte: contribuţia studenţilor şi a organizaţiilor studenţeşti în implemetarea culturii calităţii în universităţile din România, conceptele învățării sustenabile pe tot parcursul vieții şi rolul asigurării calității, aplicarea Standardului de Calitate ISO 9001 în instituțiile de învățământ superior din Italia, instrumentele educaționale şi dezvoltarea abilităților în contextul european (analiză comparativă între învățământul tradițional şi învățarea pe tot parcursul vieții), asigurarea calității în învățământul superior din Grecia, învățământul superior şi piața muncii, repere în procesele de asigurare a calității, sistemul de calitate pentru finanțarea burselor doctorale în vederea integrării tinerilor cercetători pe piața muncii, managementul calităţii proceselor educaţionale universitare, competenţele transversale şi rolul lor în creşterea calităţii învăţământului superior din România, precum şi competenţele transversale în curicula academică.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai personalului cu funcţii de conducere, monitorizare, evaluare şi control în învăţământul superior, personalului implicat în dezvoltarea şi managementul calificărilor şi Cadrului Naţional al Calificărilor în Învăţământul Superior, la nivel de sistem, personalului implicat în elaborarea politicilor în învăţământul superior, personalului implicat în dezvoltarea şi managementul calificărilor în învăţământul superior, la nivel de universitate, membrilor comisiilor de asigurare a calităţii la nivel de universitate/facultate, membrilor comisiilor/structurilor de conducere din universităţi şi facultăţi, personalului implicat în dezvoltarea şi managementul calificărilor la nivel de universitate/facultate, reprezentanţi ai partenerilor naţionali şi transnaţionali implicaţi în proiect, etc.

Mai multe informaţii despre acest proiect puteţi afla la https://sites.google.com/a/uni4-4.ro/home/?hl=ro şi la https://uni4-4.rau.ro.

Evenimentul se desfăşoară în cadrul Activităţilor 3.3 Ateliere de lucru inter-universitare şi transnaţionale pentru reinginerizarea calificărilor şi 4.4 Proiectarea programelor de dezvoltare a competenţelor transversale.

Pentru mai multe detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi la numerele de telefon 0372120192, 0765271345 sau 0721296649, e-mail zirra.daniela@gmail.com sau ivanescu.iuliu@profesor.rau.ro, persoane de contact Daniela Zirra, Coordonator Partener 1 şi Iuliu Marin Ivănescu, Expert orientare şi dezvoltare abilităţi în cadrul proiectului.

Vă mulţumim pentru interes!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/iuno-evenimente1/conferinta-cu-tema-calitatea-in-invatamantul-superior-in-romania-si-europa