Colegiul Economic Partenie Cosma primeste premiul Scoala Antreprenoriala 2016 alaturi de 16 scoli europene

BUCURESTI - 26 septembrie 2016

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura, ONG, CSR

• 17 scoli din 17 tari din Europa au castigat premiul Scoala Antreprenoriala 2016, o recunoastere nationala si europeana a celor mai bune scoli ce promoveaza educatia antreprenoriala.

Bucuresti, 26 septembrie 2016 - Pentru cea de a doua editie a premiilor Scoala antreprenoriala, 17 scoli antreprenoriale din intreaga Europa au fost selectate la nivel national pentru viziunea lor antreprenoriala si punerea in aplicare remarcabila a programelor de educatie antreprenoriala. Criteriile de selectie includ strategia pentru educatia antreprenoriala, alocari specifice de resurse, sesiuni de formare pentru profesori si implicarea comunitatii locale si a sectorului de afaceri.

Ceromonia de premiere a avut loc pe data de 22 septembrie, la Riga, in prezenta mai multor reprezentanti ai ministerelor educatiei. Profesori si directori din cele 17 scoli din Belgia, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Portugalia, Romania, Rusia, Slovacia, Spania, Turcia si Marea Britanie au fost prezenti pentru a primi recunoasterea europeana.

In timp ce piata fortei de munca are nevoie de mai multe competente antreprenoriale, mai putin de 20% dintre elevi au avut o experienta de antreprenoriat pana in momentul in care termina scoala. Livrarea setului protrivit de comteptente pentru locurile de munca de maine necesita o concentrare mai puternica asupra formarii profesorilor si a metodelor de predare antreprenoriale.

"Sprijinul si participarea de la atat de multe ministere nationale de educatie este un mare pas inainte. Aceasta este ceea ce Parlamentul European a solicitat in scopul de a promova o cultura antreprenoriala in randul tinerilor; de asemenea, este exact genul de incurajare pe care comunitatea de afaceri si alte parti interesate au nevoie pentru a continua sa se extinda activitatea cu scoli ", a declarat Caroline Jenner, CEO al JA Europa.

Prin recunoasterea eforturilor antreprenoriale realizate de scoli, Premiile Scoala Antreprenoriala contribuie la obiectivele Agendei pentru noi competente pentru Europa, lansata in iunie 2016, concentrandu-se in special asupra educatiei de calitate, sesiuni de formare pentru profesori si abilitati antreprenoriale. "Suntem incantati sa sprijinim aceasta initiativa, care recunoaste beneficiile de a lucra in colaborare: care permite elevilor sa invete unii cu altii in moduri noi, sprijinirea profesorilor de a impartasi si de a dezvolta practica lor in discipline, precum si incurajarea scolilor sa fie inovatoare in modul de realizare al parteneriatelor." a confirmat Sophie Beernaerts, Head of Unit "Schools and Educators; multilingualism” la Comisia Europeana.

####

Scoala Antreprenoriala a Anului

Scoala antreprenoriala este o initiativa de educatie antreprenoriala la nivel european, initiata de JA Europe, finantata partial de Comisia Europeana si sustinuta de companiile Accenture, Clifford Chance, HP, Intel si Virke. Aflati mai multe pe www.tesguide.eu si www.theentrepreneurialschool.eu.

####

17.  TURCIA    Robert College, Istanbul

Informatii pentru editori

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200,000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Persoana de contact

Dorin Calin

Senior Program Manager, Junior Achievement Romania

Telefon: 0730 330 883; Email: dorin.calin@jaromania.org