Debut de cariera la standarde internationale pentru studentii romani

BUCURESTI - 3 iulie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Organizatorii programului pentru studenţi, START INTERNSHIP, anunţă încheierea perioadei de înscriere şi debutul stagiilor de internship în cadrul companiilor, începând cu data de 1 iulie 2009. Peste 1500 de studenţi participă la procesul de selecţie, din dorinţa de a câştiga experienţă relevantă pentru domeniul în care îşi doresc să profeseze. Înscrierea studenţilor şi a companiilor, precum şi comunicarea dintre aceştia, s-a realizat prin intermediul platformei on-line, www.startinternship.ro.

Aflat la cea de-a doua ediţie, programul START INTERNSHIP oferă, şi anul acesta, studenţilor din România, posibilitatea de a explora oportunităţile de carieră şi de a-şi dezvolta un set extins de abilităţi transferabile. Pentru a le permite studenţilor să nu-şi neglijeze studiile, stagiile de internship se desfăşoară în perioada vacanţei de vară, iulie – septembrie.
START INTERNSHIP este un program dezvoltat în cadrul unui amplu parteneriat public-privat din România, din care fac parte asociaţii de afaceri, ambasade, companii multinaţionale, universităţi şi asociaţii studenţeşti. Ediţia acestui an reuneşte importanţi actori ai comunităţii de afaceri: Ascent Group, BCR, BDR Associates, Bechtel International Reno Nevada, Cameron, Carpatcement Holding , Coca-Cola HBC, Comisia Fulbright, Ernst & Young, GDF SUEZ Energy Romania, HP, IBM, JTI, Manpower, Microsoft, Oracle, Pfizer, Procter & Gamble, Salans, Tenaris Silcotub. Dată fiind diversitatea domeniilor în care sunt oferite poziţii de internship - consultanţă pentru afaceri, servicii financiar-bancare, IT, marketing, vânzări, HR, industria farmaceutică, construcţii, avocatură, inginerie, educaţie - START Internship oferă posibilitatea dezvoltării profesionale studenţilor din cadrul unor specializări universitare multiple.
Dacă ediţia pilot de anul trecut s-a adresat exclusiv studenţilor din capitală, START INTERNSHIP 2009 şi-a extins acţiunile la nivel naţional. Cele peste 250 de internship-uri acoperă diverse regiuni ale ţării, astfel încât, şi tinerii din alte oraşe să poată beneficia de oportunitatea unui stagiu de practică, pe perioada verii.
Extinderea la nivel naţional nu a reprezentat singurul element de noutate al ediţiei din acest an. START INTERNSHIP 2009 contribuie la apropierea mediului de afaceri de universităţi propunând interacţiunea directă dintre studenţi şi reprezentanţii companiilor. Acest lucru a fost posibil prin organizarea, în perioada 13-29 mai, a “Zilelor START INTERNSHIP”, în colaborare cu universităţi din Bucureşti şi Cluj-Napoca. Pe parcursul celor trei săptămâni, în universităţi , au avut loc conferinţe, pe diverse domenii de interes. Studenţii au aflat, astfel, direct de la reprezentanţii de top ai companiilor care sunt oportunităţile şi mai ales obstacolele unui debut de carieră, ce abilităţi şi competenţe le sunt necesare pentru succesul profesional. Mai mult decât atât, studenţi care au participat la ediţia anterioară a programului şi acum sunt angajaţi de companiile în care au efectuat stagiul de internship, au împărtăşit colegilor experienţa lor.
Pentru că START INTERNSHIP dezvoltă tineri care se pot adapta uşor la piaţa forţei de muncă, în a doua parte a evenimentelor au fost organizate workshop-uri de carieră. În cadrul acestora au fost abordate subiecte precum: compatibilitatea cu job-ul dorit, metode de căutarea a unui loc de muncă şi participarea cu succes la procesul de selecţie.
Având drept obiectiv pe termen lung “racordarea” învăţământului universitar la cerinţele de pe piaţa muncii, START INTERNSHIP doreşte să asigure creşterea oportunităţilor de angajare pentru tinerii absolvenţi.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/junior-achievement-romania/debut-de-cariera-la-standarde-internationale-pentru-studentii-romani