Junior Achievement Romania primeste premiul european T.J. Bata Quality Award pentru performanta in educatie

BUCURESTI - 13 decembrie 2017

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, CSR, Cursuri

• JA Romania castiga pentru a doua oara premiul european T.J. Bata Quality Award
• Peste 200.000 de elevi urmeaza gratuit programele JA de educatie financiara, antreprenoriat si orientare profesionala

JA Romania

Junior Achievement (JA) Romania a primit premiul european T.J. Bata Quality Award pentru performanta in educatie, in cadrul ceremoniei anuale organizate in acest an la Sofia.

Lansat in 2009, T.J. Bata Quality Award se acorda organizatiei JA care implementeaza programe educationale pe termen lung, la cele mai inalte standarde de calitate, si care contribuie in mod semnificativ la atingerea obiectivelor strategice ale JA Europe. Premiul este acordat in urma unei evaluari ce analizeaza performantele si impactul programelor educationale derulate de organizatiile europene JA din 35 de tari. Un criteriu important pentru nominalizarea la T.J. Bata Quality Award este primirea distinctiei JA Europe Model Organisation de trei ori in ultimii ani. JA Romania a primit premiul JA Europe Model Organisation in anii 2014, 2016 si 2017, in semn de recunoastere a impactului programelor de educatie antreprenoriala, financiara si orientare profesionala pe care le dezvolta.

„Junior Achievement a adus in Romania tehnici didactice si continuturi moderne, validate international de aproape 100 de ani, in peste 100 de tari. Noi am pus gratuit la dispozitia scolilor, elevilor, studentilor si profesorilor din Romania continuturi si procese educationale usor de replicat si multiplicat, la standardele cerute de un invatamant de calitate, in care profesorul dedicat este cheia succesului. Nimic nu ar fi fost posibil fara ajutorul financiar al companiilor care au investit in acest demers al JA, bazat pe viziunea ca viitorul tarii sta in educatie! Dedicam acest premiu profesorilor si companiilor de exceptie!“ – a declarat Stefania Popp, CEO JA Romania.

Pana acum, T.J. Bata Quality Award a fost acordat urmatoarelor organizatii JA: Belgia si Romania – 2017, Luxemburg – 2016, Portugalia – 2015, Suedia – 2014, Belgia – 2013, Norvegia – 2012, Romania – 2011, Bulgaria – 2010, Norvegia – 2009.

In Romania, programele educationale JA sunt adaptate fiecarei categorii de varsta si pregatesc tinerii pentru realitatea economica, dezvoltandu-le abilitati si competente esentiale pentru cariera si pentru viata. Componentele esentiale ale programelor JA sunt activitatile aplicate, de tip „learning by doing”, si prezenta la clasa a consultantilor voluntari din mediul de business, care le impartasesc elevilor din experienta lor personala si profesionala.

Peste 200.000 de tineri beneficiaza de programele JA implementate in peste 1.400 de institutii de invatamant si 23 de universitati din tara. Programele educationale JA se desfasoara in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, institutiile de invatamant si comunitatea de afaceri.

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 35 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul www.jaromania.org si pe pagina de facebook www.facebook.com/JuniorAchievementRO.

Persoana de contact

Dorin Calin

National Operations Manager, Junior Achievement Romania

Telefon: 0730 330 883;