Liceenii din Bucuresti invata sa programeze mini-roboti impreuna cu mentori si ingineri Freescale

BUCURESTI - 20 mai 2015

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C, Social, Tehnologie, CSR

Peste 100 de elevi din 11 licee din Bucuresti s-au inscris in (con)cursul STEM Innovation Challenge 2.0 in care invata sa programeze mini-roboti. Ei vor lucra timp de trei saptamani impreuna cu mentori-studenti de la facultati de profil si cu ingineri din compania Freescale Semiconductor Romania, avand ocazia sa descopere domeniul embedded software, printr-o experienta practica si originala.

Liceenii din Bucuresti invata sa programeze mini-roboti impreuna cu mentori si ingineri Freescale

(Con)cursul STEM Innovation Challenge 2.0 este un proiect educational derulat de JA Romania, in parteneriat cu Freescale Semiconductor Romania, in care elevii de liceu pasionati de informatica isi dezvolta abilitatile de programare a unor robotei de tip ”line follower”. Proiectul stimuleaza pregatirea elevilor pentru o viitoare cariera in domeniul Hi-Tech inca din timpul liceului, prin dezvoltarea cunostintelor tehnice si de lucru in echipa, in contexte learning by doing.

Modul in care lucram in proiect difera mult de stilul orelor de la clasa. Aici facem ceva foarte practic si aplicat si asta ne ajuta foarte mult sa ne familiarizam si sa intelegem un anumit mediu de lucru”, a spus Alexandru Cuturela, elev in clasa a XI-a la Colegiul National de Informatica ”Tudor Vianu”.  

In urmatoarele saptamani, liceenii vor participa la sesiuni de lucru in care vor invata cum sa foloseasca limbajul de programare C si sa calibreze senzorii robotilor pentru a-i determina sa parcurga cat mai rapid un anumit traseu.

La finalul lunii mai, echipele inscrise in (con)curs vor participa la ”intrecerea roboteilor”, pe un traseu stabilit in ziua competitiei, scopul fiind ca roboteii sa il parcurga intr-un timp cat mai scurt. Vor fi declarate castigatoare: echipa al carei robotel parcurge cel mai repede traseul dat, echipa cu cea mai buna prezentare si echipa cu cel mai documentat cod.

Suntem bucurosi sa putem contribui si anul acesta la efortul de a ridica nivelul calitativ al sistemului de invatamant romanesc, mai ales in zona de Hi-Tech, unde Romania este un jucator activ si competitiv pe piata mondiala. Ne-am dori ca numarul tinerilor care isi aleg aceasta directie de cariera sa creasca in fiecare an”, a spus Roxana Dragomir, EMEA Talent Acquisition Manager.

####

Despre JA Romania

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie economica, antreprenoriala, financiara, etica si responsabilitate sociala si sanatate si viata activa. 39 de tari din Europa si 121 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate gratuit de peste 250.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si datorita sustinerii financiare din partea comunitatii de afaceri. Mai multe informatii, pe www.jaromania.org.

 

Despre Freescale Semiconductor Romania

Freescale Semiconductor Romania este unul dintre cele mai importante centre de excelenta tehnica, lider in inovare in regiunea EMEA - Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Centrul de dezvoltare software din Romania genereaza concepte si solutii patentabile pentru tehnologii care contribuie la dezvoltarea continua a portofoliului de solutii Freescale care adreseaza o varietate de segmente ale pietei de semiconductoare. Prioritatile Freescale in zona de cercetare si dezvoltare din Romania includ aplicatii pentru echipamente de telecomunicatii pentru retele wireless si wireline, prelucrare de semnal pentru statii de baza wireless, aplicatii de securitate in retele, solutii de conectivitate low-power, profile si aplicatii ZigBee, dezvoltare din domeniul AUTOSAR, produse de dezvoltare integrate (debugger, compiler, simulator si analiza de performanta) pentru procesoarele companiei. Web: www.freescale.com/romania

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/junior-achievement-romania/liceenii-din-bucuresti-invata-sa-programeze-mini-roboti-impreuna-cu-mentori-si-ingineri-freescale