Social Innovation Relay 2011: 4 eleve din Bacău participă la campionatul mondial de inovare sociala

BUCURESTI - 29 iulie 2011

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, Social

Bucureşti, 25 iulie – Finala internaţională a competiţiei Social Innovation Relay 2011 va avea loc în 27-29 iulie şi va implica echipe din Brazilia, Bulgaria, China, Egipt, Franţa, India, Kenya, România, Rusia, Slovacia, Africa de Sud, Marea Britanie şi SUA. Echipele participante vor propune juriului soluţii pentru a facilita implicarea membrilor comunităţii în probleme locale şi globale, folosind creativitatea şi tehnologia pentru a-i implica.

România va fi reprezentată la Global Social Innovation Relay de echipa JUMP, câştigătoare a fazei naţionale a competiţiei cu propunerea „Natura nu e coşul tău de gunoi! Uită să poluezi... învaţă să reciclezi!”. Proiectul propus de 4 eleve ale Colegiului Naţional Vasile Alecsandri din Bacău (coordonator profesor Marius Benghea) a fost ales dintre 10 finalişti – care au ajuns la întâlnirea cu juriul după o selecţie dură în care au intrat 87 de echipe – şi a avut ca scop creşterea nivelului de conştientizare a societăţii asupra impactului negativ provocat de colectarea haotică a deşeurilor şi a propus paşi practici pentru soluţionarea acestei probleme.

„Prin intermediul competiţiei Social Innovation Relay  nu numai că percepţia noastră asupra realităţii s-a modificat, simţindu-ne implicaţi şi aflaţi în miezul problemei, dar a reprezentat un pas înainte în ceea ce priveşte dezvoltarea noastră profesională. […] Odată cu această experienţă am devenit motivaţi, pasionaţi de a crea în jurul nostru o comunitate dotată cu simţul responsabilităţii de sine, solidaritate şi altruism.”, ne-a transmis Ioana Tănăsache, elevă de 17 ani, din partea echipei .

Finala internaţională se va desfăşura în 26 – 27 iulie prin intermediul platformei HP Virtual Rooms, care va permite celor 4 eleve din Bacău să comunice direct cu membri din echipa de conducere a HP la nivel global pentru a-i convinge, în 5 minute, că au găsit soluţia cea mai creativă, dar şi cea mai fezabilă pentru probleme globale care ne afectează pe toţi.

“Suntem bucuroși să sprijinim o inițiativă românească menită să ajute societatea în ansamblu să facă pași concreți în direcția protejării mediului”, spune Tatiana Diamandopol (Director Departament Imprimante cu cerneala). “HP are un istoric îndelungat de inovații ecologice, de la procesul de producție și materialele folosite pentru echipamente și consumabile și până la programe de recuperare și reciclare cu tradiție. Așadar, încurajăm cu entuziasm tinerii să se implice activ în proiecte care să îmbunătățească semnificativ calitatea vieții tuturor”, adaugă aceasta.

Social Innovation Relay este un program educaţional Junior Achievement – Young Enterprise Europe în colaborare cu HP ca partener global care încurajează elevii de 15 - 18 ani să dezvolte concepte inovatoare ce pot avea un impact social semnificativ. În cadrul primei ediţii a proiectului (2010 – 2011), aproape 2000 de elevi de liceu din România şi-au testat cunoştinţele de inovaţie în domeniul social prin obţinerea Certificatului Social Innovation Relay şi prin participarea la etapa naţională a competiţiei. Participanţii au învăţat cum să-şi prezinte şi argumenteze ideile în faţa unor experţi voluntari din lumea afacerilor şi au lucrat cu sprijinul acestor profesionişti pentru a propune soluţiile cu cel mai mare impact.

Pentru informaţii suplimentare

Junior Achievement România

Lucian Grămescu

Manager Operaţiuni

Email: lucian.gramescu@jaromania.org

Notă pentru editori

Junior Achievement Romania, organizatie non-profit a fost fondată în anul 1993 şi este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA şi Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare şi cea mai dinamică organizaţie internaţională de educaţie economică şi antreprenorială. În România, programele JA de tip "learning by doing"  sunt urmate anual de peste 284 000 de elevi din 2 400 de insitituţii de învăţământ şi se desfăşoară local în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, instituţiile de învăţământ şi comunitatea de afaceri.  Pentru detalii accesaţi www.jaromania.org

Hewlett-Packard creează noi oportunităţi ca tehnologia să aibă un impact semnificativ în viaţa utilizatorilor, a companiilor, a instituţiilor şi în general a societăţii. Cu un portofoliu ce cuprinde soluţii de imprimare, calculatoare personale şi infrastructura IT, HP este cea mai mare companie IT din lume. Mai multe informaţii despre HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) puteti găsi la www.hp.com.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/junior-achievement-romania/social-innovation-relay-2011-4-eleve-din-bacau-participa-la-campionatul-mondial-de-inovare-sociala