Visezi, deci existi

BUCURESTI - 18 iulie 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

La Casa Capsa va invitam sa visam impreuna cu ochii deschisi. Asadar pe la orele 19:00, martea viitoare, sunteti asteptati pe Calea Victoriei la o dezbatere care va avea ca tema “visele romanilor.”

Ne-am intrebat ce viseaza romanii, ce cosmaruri le tulbura noptile si in ce masura cred in indeplinirea viselor. Am patruns in intimitatea gandurilor, nevoilor, aspiratiilor acestora pentru a afla ce i-ar face pe acestia fericiti.
Sanatatea a fost aleasa pe primul loc urmata de bani, pozitie sociala mai buna, familie, cariera profesionala, posibilitatea de a calatori n lume si altele. Ingrijorator, doar 6,2% din romani ar fi fericiti daca si-ar intemeia o familie, desi paradoxal la intrebarea- “ Dumneavoastra va amintiti ce visati sa faceti atunci cand erati tanar, sa zicem cand aveati 20-25 ani?- pe primul loc cu 32,6% se situeaza urm`torul raspuns: “Visam sa-mi intemeiez o familie.”
Acum insa, cel mai important vis al conationalilor e castigul substantial. Cea mai dureroasa concluzie pe care o implica studiul este aceea ca un lucru firesc pana mai deunazi, adica “intemeierea unei familii”, a ajuns acum sa fie un vis, un ideal la care aspiram, dar pe care nu-l putem atinge fara sa luam in calcul situatia financiara. Important e ca la intrebarea “Cat de mult sau putin credeti ca aceste vise se vor indeplini? Raspunsul este in proportie de 10.3%- foarte mult si 41.7%-mult.
Asa cum v-am obisnuit, subiectele frumose si generoase vor fi dezbatute in cadrul celebrelor “Seri Capsa.”
Ce poate fi mai frumos decat visul? Nimeni nu ne poate lua libertatea de a visa.Suntem stapanii viselor noastre.Le putem povesti, impartasi, dar nimeni nu ni le poate fura.Daca vrem, le putem imprumuta pre] de cateva ore intr-un local de vis, la Capsa.
Interesatii de subiect pot confirma participarea la sesiunea de marti 19 iulie, la cristiana.mitroi@jurnalul.ro

Despre Jurnalul National

"Serile Capsa" reprezinta un proiect asociat Editiei de Colectie editata de Jurnalul National si are drept obiectiv dezbaterea publica, alaturi de personalitati, a rezultatelor unor cercetari de profunzime asupra mentalului romanesc.

Cercetarile sunt rezultanta unui proiect comun Jurnalul National - Curs.
Persoana de contact:
Cristiana Mitroi

anita.panait@canneslions.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/jurnalul-national2/visezi-deci-existi