MOTOCOMPRESOARE DE AER

Comunicat tip General in Tehnologie

Motocompresorul optimizat 'Mobilair 123' cu şurub de la KAESER

MOTOCOMPRESOARE DE AER

Eficienţă şi performanţă de excepţie

Motocompresorul 'Mobilair 123' cu şurub de la KAESER a fost proiectat pentru maximum de performanţă şi flexibilitate. Disponibil acum şi în versiune optimizată dotată cu inovatorul sistem de comandă compresor şi motor 'Sigma Control mobile', acest compresor combină debitul mărit cu un consum redus de combustibil.

Sablarea cu diverse materiale, precum nisip sau zăpadă carbonică, curăţarea betonului, funcţionarea simultană a mai multor ciocane pneumatice, sau înlocuirea temporară a unui compresor staţionar sunt doar câteva din posibilităţile motocompresorului 'Mobilair 123'. Totuşi, acest compresor mobil inerent eficient furnizează acum o şi mai mare performanţă şi eficienţă. Inginerii de la KAESER au reuşit să mărească debitul de aer la 10 bar cu aproximativ 2% respectiv la 10,8 m³/min şi cu mai mult de 6,5% la 12 bar respectiv la 9,7 m³/min; consumul de combustibil la mers în sarcină parţială a fost de-asemenea semnificativ redus. Compresorul este antrenat de un motor Deutz turbo diesel în patru cilindrii cu injecţie electronică directă 'common rail' (rampă comună), care furnizează 88 kW la 2100 rot/min. În plus, sistemul eficient de răcire al motocompresorului M 123 care a fost special proiectat pentru a răspunde acestor performanţe impresionante precum şi celelalte sisteme sunt montate pe un şasiu AlKo cu o capacitate de 2200 kg.

Disponibil cu diverse opţiuni de echipare, 'Mobilair 123' asigură o sursă flexibilă de energie pentru o gamă largă de necesităţi ale unui şantier: pentru aplicaţii speciale, 'M 123' poate fi livrat montat pe o sanie rigidă în loc de montajul standard pe un şasiu tractabil. Echiparea opţională suplimentară include sisteme de tratare a aerului pentru a furniza aer uscat, răcit şi tehnic fără ulei, cu diferite clase de calitate, pentru a respecta de ex. cerinţele curăţării betonului conform regulamentului german ZTV-SIB sau cerinţele pentru aer proaspăt de calitate necesar în construcţiile de tuneluri.

'Sigma Control mobile': prietenos cu utilizatorul şi cu economie de combustibil

Prin adaptarea precisă a puterii motorului la consumul real de aer comprimat, 'Sigma Control mobile' (SCm) măreşte disponibilitatea aerului şi eficienţa consumului de combustibil. Suplimentar, supapa de admisie controlată electronic permite ca presiunea sistemului să fie precis controlată cu marjă sub 0,1 bar de la panoul de comandă SCm. Aceasta nu doar simplifică operarea, ci şi măreşte eficienţa cu 5 până la 10% prin comparaţie cu sistemul clasic de comandă pneumatică atunci când funcţionează cu încărcare parţială.

Special conceput pentru compresoarele din gama 'Mobilair' de la KAESER, inovatorul SCm este construit să reziste la cele mai grele condiţii de exploatare de şantier: o carcasă rigidă de metal protejează panoul de comandă, ecranul şi tastele sistemului de comandă rezistent la şocuri şi vibraţii. Suplimentar, sistemul este protejat împotriva interferenţelor electromagnetice conform standardului IP 65 şi poate fi utilizat în intervalul de temperaturi de la -20 °C la +70 °C. Printre multe alte funcţii, 'Sigma Control mobile' afişează informaţii despre datele de funcţionare, indică modurile de funcţionare, utilizând meniuri logic structurate şi prietenoase cu utilizatorul şi permite monitorizarea, inclusiv de la distanţă. Alte funcţii includ diagnosticarea motorului, monitorizarea completă a sistemului şi alarme la apariţia diverselor probleme şi mesaje de întreţinere. Cele două uşi cu deschidere largă ale carcasei asigură excelenta accesibilitate a componentelor şi o întreţinere deosebit de simplă. Astfel utilizatorii pot beneficia de toate avantajele unui sistem modern de aer comprimat incluzând disponibilitate maximă şi performanţe remarcabile.

Mai eficient decât oricând: Motocompresorul optimizat 'Mobilair 123' combină un debit de aer de aproape 11 m³/min la 10 bar cu un consum eficient de combustibil.

Fotografie KAESER - publicare liberă- www.kaeser.com

Mai multe informaţii:

Radu Garbea, info.romania@kaeser.com

Despre KAESER KOMPRESSOREN (România) SRL

KAESER KOMPRESSOREN (Romania) SRL
Bdul. Ion Mihalache nr. 179, Bucuresti-1
tel. 021-2245681/88
fax.021-2245602
Radu.Garbea@kaeser.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/kaeser-kompressoren-romania-srl/motocompresoare-de-aer