Decizie a justiţiei din SUA creează un precedent pentru industria de securitate IT

BUCURESTI - 9 iulie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Kaspersky Lab, unul dintre principalii dezvoltatori de soluţii de securitate IT anunţă că o Curte de Apel din SUA, 9th U.S. Circuit Court of Appeals, a decis în favoarea Kaspersky Lab în procesul intentat acestuia de către compania Zango.

Printr-o hotărâre care creează un precedent pentru industria securităţii pe internet, Curtea a decis săptămâna trecută îndreptăţirea la imunitate juridică a Kaspersky Lab, conform reglementărilor Legii privind Decenţa în Comunicare (Communications Decency Act), faţă de acuzaţiile aduse de către compania Zango, conform cărora software-ul Kaspersky interferează cu programele puse la dispoziţie de către Zango clienţilor săi, software clasificat de Kaspersky drept adware şi potenţial spyware.
Curtea a decis că includerea de către Kaspersky Lab a programelor Zango în lista de malware şi protejarea utilizatorilor faţă de acestea nu pot fi considerate acţiuni de producere şi distribuire de programe menite să restricţioneze accesul utilizatorilor la software-ul oferit de Zango, clasificat de către Kaspersky Lab ca „materiale potenţial periculoase”. Zango a dat în judecată Kaspersky Lab pentru a forţa compania să reclasifice programele ca fiind „nepericuloase” şi pentru a permite transferul necondiţionat de date în prezenţa software-ul de securitate al Kaspersky Lab.
Printr-o decizie de referinţă pentru industria de securitate software, Curtea a decis că producătorul de soluţii de securitate Kaspersky Lab este un furnizor de „servicii IT interactive”, aşa cum este definit în Communications Decency Act din 1996.
„Kaspersky consideră că programele Zango sunt adware şi, posibil, spyware”, spune decizia Curţii. „Spyware-ul, care este de multe ori instalat pe computere fără cunoştinţa sau acordul utilizatorilor, monitorizează ascuns activitatea acestora şi îi expune riscului de furt de parole şi informaţii confidenţiale. Dat fiind faptul că programele sale se califică în această descriere (a prevederilor Communications Decency Act – n.trad.), Kaspersky este îndreptăţită la imunitate juridică”, se arată în continuare.
Decizia protejează dreptul utilizatorilor de a alege căror informaţii sau programe le este permisă execuţia pe sistemele lor, şi protejează dreptul producătorilor soluţiilor de securitate IT de a identifica şi clasifica programele care pot fi potenţial periculoase pentru utilizatori. Software-ul produs de Kaspersky Lab este proiectat exact pentru acest scop; utilizatorii pot alege să permită execuţia unor programe preferate de ei, respectiv să o interzică.

Despre Kaspersky Lab Romania

Despre Kaspersky Lab
Kaspersky Lab produce şi distribuie unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru
PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hacker-i, phishing şi spam. Produsele Kaspersky deţin o rată superioară de detecţie, având cel mai rapid timp de răspuns din industria de securitate pentru utilizatori privaţi, SMB, reţele de mari dimensiuni şi sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltată de Kaspersky este utilizată la nivel mondial în produsele şi serviciile furnizorilor de top ai soluţiilor de securitate de pe piaţa IT.
Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele ştiri legate de malware, consultaţi www.viruslist.com
Andrei Savu
Premium Communication
e-mail: andrei.savu@premiumpr.ro
tel: 0747.303.093

Ionuţ Tecuceanu
Premium Communication
e-mail: ionut.tecuceanu@premiumpr.ro
tel: 0755.060.117

office@kaspersky.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/kaspersky-lab-romania/decizie-a-justitiei-din-sua-creeaza-un-precedent-pentru-industria-de-securitate-it