Kaspersky Anti-Virus 2010 a obţinut rezultate foarte bune în testele realizate de AV-Comparatives

BUCURESTI - 19 iulie 2010

Comunicat tip General in IT&C

Kaspersky Anti-Virus 2010 a fost premiat de laboratorul austriac AV–Comparatives pentru rezultatele maxime obţinute în testele de analiză a capacităţilor de protecţie proactivă.

Experţii laboratorului AV-Comparatives au evaluat performanţele a 20 dintre cele mai populare soluţii de securitate IT, punând accentul pe calitatea nivelului de protecţie proactivă, în timpul scanărilor la cerere.
Produsele au avut bazele de date cu semnături neactualizate, de aceea au utilizat pentru detecţie modulul de analiză euristică statică şi semnăturile extinse specifice familiilor malware deja cunoscute. Experţii AV-Comparatives au folosit un set de 27.000 de mostre noi de malware, pentru a evalua capacitatea soluţiilor de a identifica ameninţări informatice pentru care nu au semnături individuale.
Kaspersky Anti-Virus 2010 a fost una dintre primele trei suite, obţinând certificarea „Advanced+”, cea mai înaltă distincţie oferită de laboratorul AV-Comparatives. Produsul a demonstrat o rată de detecţie foarte bună a programelor periculoase cunoscute, nivelul rezultatelor fals-pozitive fiind nesemnificativ.
Certificarea „Advanced+” demonstrează că modulul de analiză euristică şi tehnologiile proactive implementate în Kaspersky Anti-Virus 2010 oferă protecţie completă în faţa fluxului constant de noi ameninţări informatice.
Kaspersky Anti-Virus 2010 şi Kaspersky Internet Security 2010 au fost dezvoltate folosind cele mai noi tehnologii de securitate IT. Kaspersky Anti-Virus 2010 încorporează tehnologii de securitate de bază care şi-au demonstrat eficienţa prin protecţia a milioane de utilizatori din întreaga lume.

Despre Kaspersky Lab Romania

Despre Kaspersky Lab
Kaspersky Lab este cel mai mare producător de soluţii de securitate informatică din Europa şi locul patru la nivel mondial. Compania oferă unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hackeri, phishing şi spam. Produsele Kaspersky deţin o rată superioară de detecţie, având cel mai rapid timp de răspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, reţele de mari dimensiuni şi sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltată de Kaspersky este utilizată la nivel mondial în produsele şi serviciile furnizorilor de top ai soluţiilor de securitate de pe piaţa IT.
Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele ştiri legate de malware, consultaţi www.securelist.com.

Andrei Savu
Premium Communication
e-mail: andrei.savu@premiumpr.ro
tel: 0747.303.093