Kaspersky Internet Security 2011 şi Kaspersky Anti-Virus 6.0 pentru staţii de lucru Windows au obţinut certificarea VB100

BUCURESTI - 13 septembrie 2010

Comunicat tip General in IT&C

Kaspersky Internet Security 2011, cea mai nouă suită de securitate pentru utilizatorii individuali lansată de Kaspersky Lab, a obţinut certificarea VB100 în urma testelor realizate de publicaţia britanică Virus Bulletin. De asemenea, Kaspersky Anti-Virus 6.0 pentru staţii de lucru Windows a obţinut certificarea VB100 în cadrul aceloraşi teste.

Rezultatele complete ale testelor comparative la care a participat şi Kaspersky Internet Security 2011 au fost publicate în ediţia din luna august a revistei Virus Bulletin. Au fost evaluate 54 dintre cele mai populare soluţii de securitate, pe o platformă cu Windows Vista Business Edition Service Pack 2.

Kaspersky Internet Security 2011 a neutralizat 100% din totalul malware-ului polimorf şi al programelor periculoase „in-the-wild” folosite pentru testarea modulului de scanare la cerere, precum şi a celui de protecţie în timp real. Produsele Kaspersky Lab au demonstrat niveluri de detecţie reactivă şi proactivă (RAP) foarte ridicate – de 88% - 91% pentru Kaspersky Internet Security 2011 şi 92% - 96% pentru Kaspersky Anti-Virus 6.0, componenta de protecţie locală a nodurilor de reţea, inclusă în suita Kaspersky Lab pentru securizarea infrastructurii IT a companiilor -, semnificativ mai mari decât produsele concurente.

De asemenea, Kaspersky Internet Security 2011 nu a raportat niciun rezultat fals pozitiv pe toată durata evaluării, iar specialiştii Virus Bulletin au spus că „interfaţa de utilizare a produsului este bine gândită şi foarte intuitivă”.

Kaspersky Internet Security 2011 este una dintre cele mai noi suite de securitate Kaspersky Lab, lansate recent în România alături de Kaspersky Anti-Virus 2011. Aceasta monitorizează şi evaluează toate potenţialele ameninţări şi previne orice activităţi periculoase, permiţând utilizatorilor să navigheze online în siguranţă. Kaspersky Internet Security 2011 izolează orice adresă URL suspectă sau orice domeniu web care poate pune în pericol sistemul şi datele confidenţiale stocate în computer. Suita include un set de tehnologii unice pentru produsele Kaspersky Lab, precum Safe Surf, Safe Run sau System Watcher.

Pentru mai multe detalii referitoare la noile soluţii Kaspersky Lab accesaţi: http://www.kaspersky.ro/homeuser.

Despre Kaspersky Lab Romania

Despre Kaspersky Lab
Kaspersky Lab este cel mai mare producător de soluţii de securitate informatică din Europa şi locul patru la nivel mondial. Compania oferă unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hackeri, phishing şi spam. Produsele Kaspersky deţin o rată superioară de detecţie, având cel mai rapid timp de răspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, reţele de mari dimensiuni şi sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltată de Kaspersky este utilizată la nivel mondial în produsele şi serviciile furnizorilor de top ai soluţiilor de securitate de pe piaţa IT.
Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele ştiri legate de malware, consultaţi www.securelist.com.
Andrei Savu
Premium Communication
e-mail: andrei.savu@premiumpr.ro
tel: 0747.303.093