Numărul de insolvențe a crescut cu 7,6% în 2017, față de aceeași perioadă a anului trecut

BUCURESTI - 21 noiembrie 2017

Comunicat tip General in Afaceri, Banci / Asigurari, Constructii, Imobiliare

Live site

Numărul insolvențelor din primele trei trimestre ale anului 2017 a crescut cu 7,6%, față de aceeași perioadă a anului trecut, conform unui studiu realizat de echipa BunuriExecutate.ro. Rezultatele sunt extrase din rapoartele statistice publicate de Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC) și de Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România.

imagine reprezentativa

Echipa BunuriExecutate.ro a realizat o analiză a situației Insolvenței din primele trei trimestre ale anului 2017, în comparație cu aceeași perioadă din 2016. Astfel, conform rapoartelor statistice publicate pe site-ul Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), în perioada ianuarie – septembrie 2017 au fost înregistrate 6.441 de Insolvențe ale entităților juridice active la nivel național, cu 7,58% mai multe decât în aceeași perioadă a anului 2016, când 5.957 de entități juridice au intrat în Insolvență.

Cele mai multe Insolvențe au fost înregistrate în București: 1.393, în creștere cu 15,60% față de aceeași perioadă din 2016, Iași: 385, Bihor: 351 și Constanța: 277. Cel mai mic număr de Insolvențe înregistrate în această perioadă a fost în județele Călărași: 43, Mehedinți: 38 și Sălaj: 29.

În aceeași perioadă (ianuarie-septembrie 2017) numărul de entități juridice Înmatriculate la nivel național a crescut la 112.180, cu 32.23% față de aceeași perioadă din 2016, când au fost înregistrate 84.836 de Înmatriculări.

Această analiză statistică vine în continuarea unei analize mult mai complexe, realizată de echipa BunuriExecutate.ro, care reunește date din perioada 2010-2017 și care pot fi consultate aici. În acest studiu s-a analizat, prin comparație, numărul total al Înmatriculărilor versus numărul total al Insolvențelor înregistrate în intervalul ianuarie 2010 – iunie 2017.

În această perioadă, numărul Înmatriculărilor a scăzut fluctuant, ajungând ca în anul 2016 să se situeze sub numărul înregistrat în anul 2010.

În ceea ce privește numărul total de Insolvențe, s-a înregistrat o creștere până în anul 2014 inclusiv. Din anul 2015, situația s-a modificat, iar Insolvențele au scăzut considerabil, moment în care economia a cunoscut o perioadă inițială de revenire.

„Numărul mare de Insolvențe a determinat și creșterea numărului de bunuri aflate în lichidare patrimonială, care puteau fi cumpărate la prețuri sub cele ale pieței. Acest lucru a reprezentat pentru unii investitori (persoane fizice și juridice) care dețineau capital, oportunități de investiții și totodată șansa de a marca un profit mediu pe termen scurt. Prețurile bunurilor lichidate sunt încă sub prețul pieței, iar creditorii vor să vândă cât mai repede pentru a aduna capital în vederea propriei finanțări”, a declarat Nicu Bucur, managerul S.C. Bunuri Executate S.R.L.

Persoanele interesate de investiții rentabile trebuie să fie la curent cu noutățile pe care le punem constant la dispoziția lor. Invităm pe toți cei interesați de oportunități de investiții să se aboneze la ziarul nostru, pentru a fi mereu informați.

De asemenea, executorii, lichidatorii și instituțiile bancare și nebancare care au calitatea de creditori, nu trebuie să rateze șansa unei promovări optime, ci să profite de avantajele comunității pe care am creat-o și pe care o dezvoltăm în permanență.

Site-ul www.bunuriexecutate.ro își propune să strângă într-un singur loc toate bunurile mobile și imobile din Romania aflate în diferite stadii de executare silită și lichidare patrimonială. Site-ul vine pe de o parte în ajutorul tuturor persoanelor fizice și juridice care vor sa investească și să achiziționeze aceste tipuri de bunuri, deoarece pot fi cumpărate la prețuri mai mici decât prețurile pieței, iar pe de altă parte, în ajutorul instituțiilor financiar bancare și nebancare care vor sa valorifice cat mai repede aceste tipuri de bunuri. Echipa BunuriExecutate.ro acordă potențialilor cumpărători consultanță de specialitate, prin consilieri cu experiență în domeniu precum și reprezentare juridică prin avocați specializați, în tot procesul de achiziție și până la finalizarea tranzacției.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/klain/numarul-de-insolvente-a-crescut-cu-7-6-in-2017-fata-de-aceeasi-perioada-a-anului-trecut