Maria Radu Are interzis la Cerbul de Aur !

BUCURESTI - 10 iulie 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Cerbul de Aur pune stop artistilor care nu apartin sistemului 'pay and win' !

Deşi a dovedit de-a lungul timpului, atit cu trupele în care a cîntat ca backing , Timpuri Noi, Direcţia 5, ori in colaborările cu Nicu Alifantis, Mircea Tiberian, Vank, Blazzaj şamd, mai apoi in formaţia Van Noizz şi de ciţiva ani ca si solistă în cadrul propriului proiect, că posedă o voce specială, cu un timbru plin de personalitate şi că anii de live îi conferă certitudinea unor performanţe solide pe scenă, Maria Radu are interzis la Cerbul de Aur ! Preselecţia de anul acesta, înconjurată de aceeaşi 'discreţie' cu care ne-am obişnuit s-a soldat cu eliminarea unui artist care poate sta oricînd pe o scenă ca cea a festivalului de la Braşov. Juriul a considerat ca solişti fără experienţă, care nu s-au remarcat niciodată prin vreo prestaţie deosebită, merită să reprezinte România. În schimb artişti ca Maria Radu care chiar şi in contextul 'neprietenos' ca să folosim un eufemism, al juriului de la selecţia Eurovision 2004 a reuşit datorită votului masiv al publicului să obţină locul 2 ( unii membrii ai juriului au fost 'nevoiţi' să ii dea note de 2 si 3 pentru că probabil punctajul bun obţinut de la telespectatori periclita promisiunile si aranjamentele deja făcute..), nu au voie să vină in fata publicului pe o scenă mare deoarece strica ploile unora..
Surse din interior ne-au spus că motivul invocat ca un argument subţire si aberant a fost: 'piesele nu sînt tocmai bine alese'.. Aberant deoarece atit 'I will survive' cît şi 'All this time'- piesa care a obţinut locul 2 la selecţia Eurovision - sînt piese dificile din punct de vedere vocal iar Cerbul este un concurs de interpretare nu de creaţie..
Ce vor inventa oare data viitoare..!?
Atît festivalul Cerbul de Aur, juriul dar şi TVR ca organizator işi erodează şi mai mult credibilitatea si permit confirmarea unei lipse totale de obiectivitate.
Recentele dezvăluiri ale Alinei Mungiu privind modul in care sint promovaţi unii artişti cărora li se cer pînă la 2/3 din cîştigurile obţinute în urma premiilor sînt relevante pentru sistemul practicat in dispreţul contribuabilului de o instituţie care ar trebui să îl servească şi sa fie un model de imparţialitate!
Orice concurs este transformat ,conform si celor spuse de Alina Mungiu, într-o întrecere de genul 'care cedează mai mult din cîştigul promis..' !!!

Finaliştii : Jasmine, Nadine şi The Marker
Juriul:

Alexandra Cepraga - regizor muzical - Preşedinte Juriu;
Andrei Kerestely - compozitor;
Petre Năstase - regizor;
Titus Munteanu - producător TV;
Virgil Popescu - compozitor;
Marian Ionescu - compozitor ;
Gabriel Cotabiţă - interpret;
Ionel Tudor - compozitor;
Paula Selling - interpret;

Mihai Mitran producător/ manager

Despre La Strada Music

La Strada Music

mihai.mitran@lastradamusic.ro