Legat cu titlu particular

Definitie Legat cu titlu particular

Legat care confera legatarului vocatie la unul sau mai multe bunuri determinate (ut singuli). Neavand vocatie la o universalitate, legatarul particular nu dobandeste decat bunurile lasate lui, dar nu raspunde de pasivul (datoriile) mostenirii (art.909 Cod Civil).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Legat cu titlu particular? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Legat cu titlu particular.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Legat cu titlu particular. Definitiile termenilor despre Legat cu titlu particular cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Legat cu titlu particular, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Legat cu titlu particular.