Legat cu titlu universal

Definitie Legat cu titlu universal

Legat care confera vocatie la o fractiune din mostenirea testatorului (o patrime, o jumatate etc.). Legatarii au dreptul, fiecare, la cota-parte precizata in testament. Daca unul dintre ei renunta, partea lui profita mostenitorilor legali, iar nu celorlalti legatari cu titlu particular. Potrivit art.894 Cod Civil, sunt cu titlu universal: - legatul unei fractiuni din mostenire - legatul tuturor bunurilor imobile - legatul tuturor bunurilor mobile - legatul unei fractiuni (cote-parti) din toate imobilele - legatul unei fractiuni din toate bunurile mobile.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Legat cu titlu universal? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Legat cu titlu universal.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Legat cu titlu universal. Definitiile termenilor despre Legat cu titlu universal cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Legat cu titlu universal, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Legat cu titlu universal.