Legat

Definitie Legat

Dispozitii de ultima vointa privitoare la bunuri. Legatul este o liberalitate, adica un act juridic unilateral, cu titlu gratuit si pentru cauza de moarte, cuprins intr-un testament, prin care testatorul desemneaza una sau mai multe persoane (numite legatari), care, la decesul sau, vor primi, dupa caz, intreg patrimoniul, o fractiune din patrimoniu sau anumite bunuri determinate din patrimoniul apartinand testatorului. Dupa criteriul modalitatilor ce le afecteaza, legatele pot fi:- legate pure si simple, - legate afectate de termen, - legate sub conditie, sau - legate cu sarcina. Dupa criteriul obiectului lor, legatele pot fi:- legate universale, - legate cu titlu universal, sau - legate cu titlu particular. Legatele testamentare sunt concepute ca acte juridice menite sa asigure devolutiunea bunurilor lasate de defunct potrivit vointei sale, iar nu potrivit regulilor devolutiunii succesorale legale (ab intestat).Dispozitie testamentara prin care se lasa cuiva , cu titlu gratuit, fie un intreg patrimoniu (legat universal), fie o fractiune sau un grup de bunuri din acestea (legat cu titlu universal), fie numai unul sau mai multe bunuri determinate (legat cu titlu particular).Are si intelesul concret de bun lasat cuiva prin dispozitie testamentara.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Legat? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Legat.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Legat. Definitiile termenilor despre Legat cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Legat, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Legat.