Licitatie

Definitie Licitatie

Tip de vanzare in care mai multi agenti economici concureaza pentru cumpararea unui bun economic sau pentru obtinerea unui contract de oferta.Licitatia poate fi de mai multe feluri, in functie de modul in care are loc adjudecarea obiectivului propus:- licitatie obisnuita sau englezeasca, in care ofertele de achizitie sunt facute incepand cu un pret de deschidere si se continua cu preturi crescatoare pana cand nimeni nu mai liciteaza peste pretul maxim- licitatia celui de-al doilea pret,in care pretul maxim de adjudecare va fi redus la nivelul pretului imediat urmator (al doilea) in ordine descrescatoare- licitatie olandeza, in care se porneste de la un pret inalt si se va scadea consecutiv acest pret pana se va gasi un cumparator- licitatie a primului pret, in care ofertele de achizitie (de adjudecare) sunt facute in scris, vanzatorul alegand-o pe aceea cu pretul cel mai mare.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Licitatie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Licitatie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Licitatie. Definitiile termenilor despre Licitatie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Licitatie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Licitatie.