Logotip

Definitie Logotip

Forma grafica distinctiva (sigla, desen, simbol etc), ce imbraca o varietate larga de forme, culori, dimensiuni etc, si care are rolul de a defini intr-o maniera unica si specifica identitatea unui produs, a unei marci sau a unei firme. Logotipul marcii asociaza, de regula, un nume (sau initiale), un grafism specific, un sistem de culori si, adesea, un simbol. Insemnele distinctive ale firmei, formele si culorile pe care le imbraca logotipul provoaca emotii, genereaza senzatii, evoca imagini.Logotipul este cartea de identitate vizuala a firmei pe care o insoteste in permanenta si care trebuie sa indeplineasca o serie de caracteristici:sa fie usor de identificat (sa permita recunoasterea imediata a marcii), sa atraga atentia, sa nu creeze confuziesa fie reprezentativ, sa permita o buna perceptie vizuala si o memorizare instantanee, sa se regaseasca pretutindeni in cadrul suporturilor de comunicatie si documentele interne ale firmeisa se bazeze pe o personalitate puternica si durabila, care sa distinga marca firmei de concurentasa fie adaptabil tuturor suporturilor de comunicatie etc.In timp, logotipul (ca si marca careia i se asociaza) este supus uzurii. Pentru dinamizarea vanzarilor firmei, pentru o repozitionare care sa faca fata unei concurente crescande sau pentru inaintarea unor activitati rezultate din diversificari anterioare este necesara reintinerirea periodica a marcii, a imaginii pe care o difuzeaza si, prin urmare, modernizarea logotipului.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Logotip? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Logotip.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Logotip. Definitiile termenilor despre Logotip cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Logotip, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Logotip.