AUR ŞI ARGINT PENTRU LICEUL INTERNAŢIONAL DE INFORMATICĂ BUCUREŞTI

BUCURESTI - 18 iulie 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Reputaţia de învingători a olimpicilor Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (ICHB) s-a confirmat încă o dată. Două dintre cele mai preţioase medalii - aur şi argint - din cele unsprezece obţinute de elevii români participanţi la ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare TUYMAADA - 2005, desfăşurată în oraşul Yakutia, din Rusia, au fost câştigate de elevii Liceului Internaţional de Informatică Bucureşti.

Deneanu Dragoş, elev în clasa a XI-a, a fost medaliat cu aur la proba de chimie, iar Stanciu Valentin, elev al aceluiaşi liceu, în clasa a X-a, este câştigătorul medaliei de argint la informatică.
La întoarcerea în ţară pe aeroportul Bucureşti-Otopeni, elevii au fost aşteptaţi cu deosebită emoţie de conducerea Liceului Internaţional de Informatică Bucureşti, de reprezentanţi ai Instituţiilor de Învăţământ Lumina, de profesori şi, nu în ultimul rînd, de părinţi.
Bucuria a fost mare şi recunoştinţa pe măsură. “Vreau să mulţumesc în primul rând lui Dumnezeu pentru medalia mea, dar şi liceului, familiei şi profesorilor de chimie. Fără buna pregătire de care am beneficiat în cadrul Liceului Internaţional de Informatică nu aş fi reuşit o asemenea performanţă”, declara Dragoş Deneanu la conferinţa de presă organizată cu acest prilej de Lumina Instituţii de Învăţământ. Bucuria a fost cu atât mai mare, cu cât reuşita internaţională a medaliatului cu aur a depăşit-o pe cea de la olimpiada naţională de anul acesta, unde câştigase medalia de argint. Ca o încununare de experientă, deoarece Dragoş este, de mai muţi ani, un obişnuit al olimpiadelor şcolare.
Dincolo de distincţii, stă însă o pasiune imensă pentru chimie şi pentru toate ştiinţele exacte. “Nesătul de chimie”, aşa cum se vorbeşte în genere despre împătimiţi în ale vreunei discipline, astfel îl caracterizează pe tânărul chimist doamna Paraschiva Arsene, profesoara care i-a stat alături, scoţând la lumină talentul deosebit al acestuia. “Chimia înseamnă mult mai mult, ca să o poţi înţelege şi iubi trebuie să ştii şi matematică , şi fizică, iar Dragoş le stăpâneşte pe toate foarte bine. Participarea la o olimpiadă internaţională înseamnă foarte multă muncă. De aceea sunt extrem de bucuroasă pentru el ca şi pentru celalalt medaliat “, a mărturisit domina sa. Doamna Arsene a insistat, de asemenea, asupra faptului că performanţele internaţionale din fiecare an ale elevilor Liceului Internaţional de Informatică Bucureşti se datorează selecţiei eficiente de la examenul de admitere, precum şi unor condiţii didactice de înalt nivel pe parcursul celor patru ani de studiu. “Liceul are rezultate deosebite şi va avea în continuare pentru că ştie să selecteze copii modeşti şi deştepţi, capabili să-şi valorifice capacităţile”, a mai spus domina sa.
Cinci premii întâi şi o menţiune la concursurile şi olimpiadele şcolare din România, nenumărate participări la concursuri de mai mică anvergură la care a fost fără excepţie premiant şi o medalie de argint la Olimpiada Internaţională din Yakutia, aşa arată acum palmaresul lui Valentin Stanciu. Participarea la proba de informatică a olimpiadei internaţionale şi premiul din acest an sunt pentru el o premieră. Nu a mai câştigat o medalie internaţională înainte. Nu a ratat însă niciuna din cele pentru care se întrec micii informaticieni din România. Primal său premiu de informatică l-a câştigat la numai 9 ani, iar din anul 2001 şi-a adjudecat toate premiile I la concursurile la care a participat.
Valentin este conştient de talentul său, dar şi de faptul că a avut îndrumători de elită. “Fără ajutorul liceului un aş fi ajuns aici. Avantajul de a fi la un liceu particular este că te poţi concentra pe un anumit domeniu. În plus, pentru că sunt cel mult 18 copii într-o clasă, profesorii pot să aibă o comunicare mai bună cu fiecare copil în parte, să îi cunoască fiecăruia plusurile şi minusurile şi să îl îndrume mai bine”, declara medaliatul cu argint în cadrul conferinţei de presă. Valentin Stanciu spune că pentru el cheia succesului este studiul intens. La Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti se pregăteşte în plus 6-8 ore pe săptămână, cu reputatul profesor Andrei Atanasiu şi cu Silviu Gănceanu, şi el fost olimpic internaţional al aceluiaşi liceu. Amândoi îi oferă, aşa cum spune chiar mama informaticianului, “o pregătire bine direcţionată”. “Altfel s-ar fi pregătit haotic. A fost un copil hotărât. În clasa a VIII-a ştia exact ce vrea. Ştia că vrea să vină la acest liceu dacă vrea să treacă într-o etapă superioară. Şi-a câştigat locul la Liceul Internaţional de Informatică. Pentru rezultatele bune obţinute la olimpiadă în gimnaziu o obţinut bursă şi posibilitatea de a studia aici”, spune doamna Melania Stanciu.
Meritele Liceului Internaţional de Informatică Bucureşti în pregătirea acestor copii par să se fi grefat pe un fond dintre cele mai prielnice. În cazul ambilor medaliaţi, spiritul de competiţie are “surse genetice”. Andrei Deneanu, fratele mai mic al lui Dragoş, este şi el medaliatul cu aur al Olimpiadei Naţionale de Chimie din acest an. Cât despre Valentin Stanciu, pasiunea pentru computer i-a fost insuflată de fratele său mai mare, olimpic internaţional cu câţiva ani în urmă.

Despre Lumina Institutii de Invatamant

INFORMATII SUPLIMENTARE :

Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (ICHB) este parte a societăţii Lumina Instituţii de Învăţământ, alături de Liceul Internaţional de Informatică Constanţa şi de International School of Bucharest. ICHB a fost fondat în 1995 şi reuneşte toate ciclurile de învăţământ, de la gradiniţă până la clasa a XII-a.

Alina Silvestru
PR Officer
Lumina Institutii de Invatamant
Tel. 021-346.42.52; 0723.682.710
E-mail: pr@lumina.ro; asilvestru@yahoo.com

pr@lumina.ro; asilvestru@yahoo.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/lumina-institutii-de-invatamant/aur-si-argint-pentru-liceul-international-de-informatica-bucuresti