PIATRA IN ARHITECTONICA DE ZI CU ZI

BUCURESTI - 18 noiembrie 2004

Comunicat tip General in Arhitectura / Design

Stimati colaboratori,

Firma Maer Import Export Srl,din Bucuresti, Romania, lanseaza programul de informare ,,PIATRA IN ARHITECTONICA DE ZI CU ZI", prin care incercam sa va tinem la curent cu tot ce tine de vastul domeniu al prelucrarii si comercializarii rocilor ornamentale (fie ele naturale sau recompuse).
In acest sens, cu bunavointa dumneavoastra va vom supune atentiei, periodic, prin intermediul e-mail-ului prezentarea foarte detaliata a anumitor pietre naturale pe care le comercializam, precum si anumite tipuri de prelucrari specificice.

Stimate domn/doamna,
Initiem campania PIATRA IN ARHITECTONICA DE ZI CU ZI.

Firma MAER IMPORT EXPORT S.R.L. este o puternica societate romaneasca, infiintata in 1993, al carui obiectiv principal de activitate il reprezinta comercializarea sub diferite forme a rocilor ornamentale. Astfel firma noastra comercializeaza si prelucreaza marmura naturala, granit natural, travertin, onix, quartite sau alte tipuri de calcare naturale, dar si roci recompuse ca marmura recompusa, granit recompus sau quartz recompus; sub forma de materie prima, produse semifinite sau produse finite.
Materia prima o importam direct din cariere de pe 5 continente, evitind intermedierile prin Italia, Spania etc. Aceasta materie prima o comercializam ca atare din depozitele noastre (avem tot timpul anului o cantitate de 50000-60000 mp stoc) din Bucuresti, Simeria si Tulcea, catre peste 350 alte firme romanesti sau straine care la randul lor prelucreaza si comercializeaza roci ornamentale; sau o prelucram in produse semifinite sau finite in fabricile proprii de la Bucuresti si Tulcea. Produsele finite sau semifinite le puteti vizualiza si/sau comanda la showroom-urile noastre din Bucuresti, Brasov, Simeria si Tulcea unde gasiti asistenta tehnica de specialitate la cel mai inalt nivel.
Din orice roca ornamentala firma noastra va poate pune la dispozitie mai multe tipuri de produse finite foarte utile in amenajare interioara sau exterioara a oricarui spatiu. Astfel puteti folosi piatra pentru placari de fatade, (in sistem clasic cu adeziv sau prin sisteme uscate), socluri, scari, terase, alei, piese de decor (fantani, monumente, etc.), glafuri, atice, pardoseli interioare, scari, placari pereti, ancadramente, stereotomii deosebite, blaturi pentru mobilier (de bucatarie, de baie, de birou), fete de seminee, alte obiecte ornamentale.
Rocile folosite in functie de utilitatea lor pot avea suprafetele finisate in multiple moduri: lucioase, fiamate (in special la granit se procedeaza la arderea suprafetei rezultind o textura puternic antiderapanta), buciardate (realizare unei suprafete puternic antiderapante prin spargerea mecanica a fetei materialului), antichizate (prococedeu chimic realizat doar la marmura in urma caruia rezulta o suprafata cu tenta accentuata de vechi), slefuite, scapitate, etc.
Cu ajutorul utilajelor si masinilor de ultima generatie in fabricile noastre putem realiza orice tip de prelucrare dorita, pe orice tip de roca. Astfel se realizeaza taieri (forme regulate sau sablonate,) rectilinii sau curbilinii, de precizie inalta pe utilaje cu comanda numerica. Se executa profilari de canturi cu masini cu freze diamantate.
In timpul celor peste 10 ani scursi de la infiintare, personalul firmei noastre a acumulat o experienta vasta in acest domeniu, mai greu accesibil, al prelucrarii si comercializarii rocilor ornamentale. Pentru a veni in sprijinul dumneavoastra in alegerea intr-un anumit context a tipului de piatra cel mai adecvat din punct de vedere cromatic, al rezistentei la traficare si la factori de mediu (inghet-dezghet, raze UV, etc.), al tipului de finisare pentru suprafete, dar nu in ultimul rand si din punct de vedere financiar; initiem programul PIATRA IN ARHITECTONICA DE ZI CU ZI prin care va vom prezenta periodic prin intermediul e-mail-ului la fiecare doua saptamani diferite tipuri de roci ornamentale (cu poze, caracteristici tehnice, recomandari de utilizare, la cerere oferta de pret si chiar mostre prin posta), precum si diferite prelucrari specifice anumitor utilizari.

PIATRA IN ARHITECTONICA DE ZI CU ZI

Episod 1 data 11.10.2004
Va supunem atentiei- 1) doua materiale speciale: Granitul natural Orissa Blue si granitul natural Star Galxy- 2) prelucrari speciale pentru realizarea treptelor (interioare sau exterioare) antiderapante

1.a) Orissa Blue este un granit natural extras din carierele din India
Este un granit natural ale carui caracteristici tehnice il recomanda in utilizare pentru orice tip de lucrare, la interior sau la exterior, la orizontal sau la vertical, rezistind cu succes si la trafic intens. Din punct de vedere cromatic contopeste in mod armonios tonuri
mai inchise si mai deschise de gri albastrui cu accente punctiforme grena. Este unul dintre putinele tipuri de granit natural cu tonuri de albastru, nuanta rar intilnita la piatra naturala.

1.b)Star Galaxy este un granit natural extras din carierele din
Acest granit este foarte cautat in intreaga lume pentru aspectul de cer instelat specific, format de cristalele aurii (stelute) pe fond negru absolut. Este un granit clasic foarte utilizat in spatiile unde se doreste crearea unui ambient luxos, distinct. Datorita caracteristicilor tehnice foarte bune este recomandat pentru montaj atat la interior cit si la exterior, orizontal sau vertical, putind fi supus si la trafic intens. Pe piata este cunoscut ca un material foarte scump, dar acum firma noastra il prelucreaza la calitatea I-a la un pret similar cu granitele din gama medie. Recomandati-l cu caldura in proiecte, acum beneficiarii si-l pot permite fara eforturi financiare prea mari.

2) La imobile publice sau particulare foarte des se realizeaza scari exterioare sau interioare din roci ornamentale. Daca la interior problema alunecarii pe trepte este mai pregnanta doar in momentul in care se spala, la exterior problema este mult mai acuta, udarea treptelor putind proveni atit de la spalare dar mai ales de la factorii atmosferici (ploaie, ninsoare, roua, bruma, etc). Pentru a rezolva aceasta problema firma noastra va propune mai multe tipuri de prelucrari pentru realizarea treptelor antiderapante:
- realizarea treptelor din granit fiamat sau marmura buciardata (doar acele tipuri de marmura care rezista la exterior), dar prin aceste procedee culorile pitrelor naturale sunt alterate, necesita o intretinere mai atenta si la intervale de timp mai mici. Este varianta cea mai puternic antiderapanta.
- realizarea treptelor din materiale lucioase dar practicarea unei benzi buciardate sau fiamate de latime 6-10 cm, doar pe zona de calcare

Culoarea pietrei naturale este usor alterata decit pe zona buciardata sau fiamata.
- realizarea treptelor din materiale lucioase dar practicarea unor santuri cu chedere de cauciuc (1, 2 maxim 3 santuri)

Este varianta cea mai eleganta si mai usor de intretinut, aspectul pietrei nu este afectat.
- realizarea treptelor din materiale lucioase, dar lipirea pe suprafata a unor benzi autoadezive antiderapante. Sunt usor degradabile si necesita schimbarea periodica.

Ca urmare a acestor tipuri de prelucrari realizate in fabricile MAER puteti folosi rocile naturale pentru realizarea scarilor fara a avea probleme din cauza posibilitatii alunecarii, beneficiind din plin de avantajele realizarii treptelor din bucati mari, in forma si dimensiunea dorita (se pot realiza si forme neregulate conform sabloane puse la dispozitie de dumneavostra).

In episodul 2 va vom prezenta- roci ornamentale semipretioase ONIX VERDE, ONIX MIERE, ONIX ROSU, ALABASTRU
- antichizarea; placari cu marmura noua cu aspect de marmura veche de mii de ani.
In speranta unei viitoare colaborari reciproc avantajoase, va multumim pentru timpul acordat.
Pentru detalii suplimentare vizitati site nostru

Despre maer import export

MAER IMPORT EXPORT SRL
STR.ORIZONTULUI NR.3