Marca inregistrata

Definitie Marca inregistrata

Marca (de produs) protejata printr-un depozit constituit la OSIM (Legea 84/1998). Romania este semnatara a Conventiei de la Paris si a Aranjamentului de la Madrid privind protectia proprietatii industriale si inregistrarea marcilor internationale. Orice persoana fizica sau juridica poate inregistra una sau mai multe marci. Pot fi inregistrate ca marci: cuvinte, inclusiv nume de persoane, desene, litere, cifre, elemente figurative, forme tridimensionale si, in special, forma produsului si a ambalajului, combinatii de culori etc. Inregistrarea marcii confera titularului dreptul exclusiv de folosire a marcii (pentru produsele si/sau serviciile pentru care s-a efectuat inegistrarea), pentru o durata nelimitata (daca inregistrarea va fi reinnoita din 10 in 10 ani). Marcile pot fi individuale (apartin unei singure firme), colective (delimiteaza produsele/serviciile membrilor de cele ale concurentei) si marci de certificare (indica faptul ca produsele/serviciile pentru care marca este utilizata sunt certificate de titular in ceea ce priveste calitatea, materialele, modul de fabricatie etc). Marcile inregistrate la OSIM nu sunt protejate decat pe teritoriul Romaniei. Conform Aranjamentul de la Madrid, se poate face inregistrarea internationala a unei marci – in una sau mai multe tari membre (pentru o durata de 20 ani, cu posibilitatea prelungirii) – printr-o cerere unica depusa la Organizatia Mondiala de Proprietate Intelectuala – OMPI, cu conditia ca aceasta marca sa fie inscrisa in registrul marcilor inregistrate in Romania. V. Conventia de la Paris, Organizatia Mondiala de Proprietate Intelectuala – OMPI.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Marca inregistrata? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Marca inregistrata.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Marca inregistrata. Definitiile termenilor despre Marca inregistrata cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Marca inregistrata, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Marca inregistrata.