Marca

Definitie Marca

Semn susceptibil de reprezentare grafica, servind la deosebirea produselor sau a serviciilor unei persoane fizice sau juridice de cele apartinand altor persoane (Legea 84/1998, art. 3a) semn distinctiv si notoriu atribuit de un fabricant sau un distribuitor unui/mai multor articole/linii/game de produse si servicii din portofoliu, destinate comercializarii pe piata (inlesneste identificarea rapida a ofertei firmei si o diferentiaza de ofertele concurente). Elementele unei marci includ: - un nume de marca - un semn verbal (termen uzual, arbitrar sau fantezist), un nume patronimic, un nume geografic, un nume istoric, un neologism, un slogan sau o sigla, o combinatie de cifre si litere, un pseudonim s.a.- elemente grafice/grafismul numelui  - logotip, eticheta, desen, combinatie de culori (nuante, dispunere specifice), forme (forma produsului, forma ambalajului), o monograma etc.- elemente figurative (simbol, vinieta, holograma, sigiliu), sonore (tema muzicala, jingle, semnal sonor - spre exemplu, ragetul leului de la Metro Goldwyn Mayer), olfactive (o aroma/un parfum specific) sau complexe (combinatie inre doua sau mai multe semne initiale).Potrivit legislatiei marcilor, aceste elemente formeaza obiectul unui drept de folosinta exclusiv, pentru o perioada de timp nelimitata, in conditiile legii. In conditiile actualei piete concurentiale, marcarea este indispensabila pentru identificarea originii - la majoritatea produselor. Marca ofera garantia calitatii si functionalitatii produsului (pe care il personalizeaza), faciliteaza recunoasterea rapida, dezvolta un sentiment favorabil de incredere si securitate din partea clientilor - prin reducerea riscurilor la achizitionarea si consumul/utilizarea sa. V. marca inregistrata.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Marca? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Marca.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Marca. Definitiile termenilor despre Marca cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Marca, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Marca.