Marienkäfer Kindergarten – o gradinita germana in Bucuresti

BUCURESTI - 22 septembrie 2006

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Din 4 Septembrie au inceput sa invete primele cuvinte in germana proaspetii “studenti” ai gradinitei Marienkafer.
Marienkafer Kindergarten (gradinita gargarita in limba germana) este o gradinita nou infiintata in Bucuresti. Conceptul sau este diferit printr-o abordare noua atit fata de parinti, cit si fata de copii.

Fata de parinti, Marienkafer si-a propus o politica de transparenta maxima, si mai ales implicarea acestora in diverse activitati organizate de gradinita. Parintii sunt informati despre programul saptaminii (activitati, menu, lista de cuvinte pe care trebuie sa o invete copilul). Deasemnea, parintii primesc o fisa de evaluare lunara privind comportamentul si progresele copilului. Impreuna cu parintii se cauta solutii in cazul in care copilasul nu progreseaza conform ritmului normal virstei. Lunar sunt oferite parintilor CD-uri cu poze si inregistrari video din timpul activitatilor din gradinita.
Copiii invata la Marienkaefer mai mult decit limba germana, ei invata despre obiceiurile, cultura si istoria Germaniei. “Lectiile” sunt organizate in joaca. Copiii sunt stimulati sa fie creativi, sa aiba incredere in ei si sa fie competitivi. Limba de comunicare in gradinita este limba germana. Copiii, chiar si cei care nu au avut nici o legatura cu limba germana, invata in felul acesta in citeva luni sa foloseasca un vocabular minimal in propozitii simple.

Despre Marinenkafer Kindergarten SRL

Gradinita este localizata in Drumul Taberei
tel: 440.05.60; 0723.654.453
office@marienkaefer.ro