Mentor Group Energy lanseaza ECO VERDE® pentru finantarea solutiilor pentru managementul DMS din municipalitatile din Romania

BUCURESTI - 21 septembrie 2009

Comunicat tip General in Afaceri

Dupa cum a fost anuntat in iulie 2009, Mentor Group Energy, compania-fiica a Mentor Group Holdings, a finalizat dezvoltarea ECO VERDE®, o solutie unica, customizata, creata pentru managementul Deseurilor Municipale Solide (DMS) din municipalitatile din Romania.

'Capacitatea crescanda a Deseurilor Municipale Solide (DMS) reprezinta una din cele mai mari probleme ecologice existente pe planeta noastra. Programul ECO VERDE® a fost creat pentru a sprijini municipalitatea si cetatenii, pentru a implementa metodologii noi si ecologice in scopul administrarii tuturor tipurilor de deseuri si al crearii unui nou sistem verde si a unor venituri in plus in beneficiul orasului,' declara Alon Peled, Presedintele Mentor Group Holdings.

Aceasta problema are, aparent, efecte si in Romania. Majoritatea primariilor folosesc astazi depozite de gunoaie, care, pe langa faptul ca sunt perimate, polueaza apa, necesita resurse nelimitate de pamant, creeaza un miros suparator, si contribuie la schimbarea climei globale. In plus, UE a anuntat deja ca solutia depozitelor de gunoaie nu mai este legala, mai mult, aceasta este interzisa in toate tarile membre ale UE.

Potrivit acestei directive, depozitele de gunoaie din Romania vor fi inchise pana in 2017. Directivele UE cer ca 50%-60% din totalitatea depozitelor de gunoaie sa fie inchise imediat.

In ultimul deceniu, au fost dezvoltate noi metode pentru rezolvarea acestei uriase probleme, printre care - incineratoare, tratamente biologice, reciclari prin sortare manuala si altele. Cele mai multe din aceste solutii sunt costisitoare, polueaza si au succese partiale sau nici macar partiale.

'ECO VERDE® este un program original pentru implementarea solutiilor verzi de neutralizare a deseurilor si producere de energie verde. Oferim conceptul complet, inclusiv structura de finantare pentru cel mai avansat echipament si cea mai avansata tehnologie, customizand solutia potrivita pentru cantitatea de DMS pe care o genereaza fiecare municipalitate si implementand o tehnologie unica care trateaza DMS si produce energie. ECO VERDE® analizeaza nevoia specifica a municipalitatii si customizeaza echipamentul adecvat si planul structurii financiare,' adauga Peled.

Potrivit reprezentantului companiei, programul se bazeaza pe solutia de finantare care este creata in functie de situatia financiara a municipalitatilor. Pe baza cercetarii pe care a realizat-o compania in etapa de dezvoltare a programului, au fost contactati primari din toata tara, feedback-ul venind imediat si aratand in mod clar faptul ca primarii sunt foarte interesati de produs si de beneficiile uriase pe care acesta le aduce, dar doar in conditiile in care le este oferita o solutie financiara care sa sprijine municipalitatea.

In ultimul trimestru, 3 municipalitati si-au confirmat intentia de a participa la programul ECO VERDE®, incepandu-se deja procesul de finantare pentru acestea, multe altele aflandu-se in faza de consultare.

'Am dezvoltat multe solutii tehnologice si financiare flexibile pentru a sprijini municipalitatile care vor sa participe la programul ECO VERDE®. Trebuie luat in considerare faptul ca pe langa economisirea a milioane de Euro in fiecare an pentru fiecare municipalitate, aceasta poate crea o sursa imediata de venit prin producerea de energie, si astazi, in concordanta cu situatia financiara globala, municipalitatile sunt foarte deschise pentru orice noua sursa de venit pe care o pot produce,' incheie Peled.

Despre Mentor Group Holdings

For interviews and official documentation please contact –

Andreea Marinas
PR & Marketing Coordinator