RoBlogFest 2009 incepe in forta!

BUCURESTI - 13 februarie 2009

Comunicat tip General in Media / Publicitate

A inceput competitia anuala a bloggerilor, Roblogfest 2009! Ajuns deja la a patra editie, Roblogfest este unul dintre cele mai importante evenimente ale anului in ceea ce priveste bloggingul in particular sau comunitatea de internet din Romania in general si singura competitie nationala care premiaza excelenta din blogosfera - popularitatea, profesionalismul sau modul de folosire a mediului din jurul unui blog.
Prima editie a avut loc in 2006 din initiativa lui Dragos Novac cu scopul coagularii comunitatii bloggerilor din Romania.

RoBlogFest 2009 incepe in forta!

Editia din 2009 aduce in plus, pe langa categoriile deja clasice de blogging - bloguri personale sau specializate - doua noi categorii de premii: 'Comunicare' - cu tot ceea ce inseamna publicitate & PR pe bloguri, si 'Microblogging' pentru 'fanii 140 de caractere' din dot ro.

In categoriile Personal & Infotainment si Profesional pot fi inscrise prin nominalizare la liber, de catre public sau prin autonominalizare, bloguri pe diverse tematici, fiecare categorie avand cate 8 sectiuni de concurs.

Luand in considerare servicii ca Twitter sau Cirip, care au devenit tot mai populare si au inceput sa fie vizibile la nivel de early adopters in Romania, a aparut si categoria Microblogging.

Categoria Comunicare urmareste recunoasterea unei noi modalitati de comunicare online, PR si publicitate atat prin folosirea mediului blogurilor cat si a formatorilor de opinie in influentarea unor perceptii si transmiterea mesajului de brand. Accentul se pune pe campaniile de publicitate si PR pe bloguri, initiative pozitive care merita promovate, in speranta ca anul acesta vor avea o amploare mai mare.

La doar trei zile de la inceperea nominalizarilor 10-12 februarie 2009, in competitie sunt peste 1700 de nominalizari. Conform datelor furnizate de organizatori la respectivul moment, la nominalizari au aparut peste 600 de bloguri noi, care nu au fost inscrise in anii trecuti. In plus in competite sunt peste 100 de microbloguri. Nominalizarile continua pe parcursul urmatoarelor 11 zile, pana pe data de 23 februarie 2009. Evolutia lor o puteti urmari direct pe site-ul evenimentului: roblogfest.ro.

Perioada de votare se va desfasura intre 25 februarie si 11 martie, in doua etape de selectie, urmata de ceremonia de decernare a premiilor si una dintre cele mai tari petreceri, daca este sa ne luam dupa experientele anilor anteriori.

Evenimentul Roblogfest este organizat de FourHooks & Metropotam Group cu sustinerea Microsoft Romania, care cu aceasta ocazie va lansa noul browser Internet Explorer 8, mai rapid si mai sigur ca oricand.

“Tinem cu bloggerii si suntem incantati de colaborarea cu colegii de la Metropotam. Ne dorim ca participantii pe Web sa aiba o experienta deosebita, in siguranta, folosind Internet Explorer 8, pentru ca la ei ne-am gandit atunci cand am proiectat noua versiune”, spune Tudor Galos, Windows Business Group Lead la Microsoft Romania.

“Ma bucura foarte mult deschiderea Microsoft pentru sustinerea unui mediu relativ nou si neconventional. Bucuria e cu atat mai mare cu cat impreuna cu colegii de la Microsoft am dezvoltat special in cadrul RoBlogfest solutii de promovare Internet Explorer 8 care sunt printre cele mai inovative in ceea ce priveste comunicarea in mediul digital din Romania”, declara Dragos Novac, CEO Metropotam Group si initiatorul RoBlogfest.

Categoriile si sectiunile RoBlogfest

Personal & Infotainment - vot public
* Blog personal
* Blog colectiv
* Blog sub 18 ani
* Blog de divertisment
* Blog de muzica
* Blog de sport
* Blog de filme
* Cel mai popular blogProfesional - vot jurizat
* Blog foto
* Blog despre comunicare (M&A)
* Blog cultural
* Blog de design/creatie
* Blog despre politica
* Blog despre business
* Blog despre tehnologie
* Blog de jurnalist

Microblogging - vot public
* Cel mai informativ
* Cel mai carcotas
* VIP microblogger
* Cel mai sexy microblogger
* Cea mai sexy microbloggerita
* Cel mai popular microblogger
Comunicare - vot jurizat
* Blog de brand/ produs
* Blog de companie
* Cea mai creativa campanie pe bloguri
* Cea mai buna campanie de PR pe bloguri

Despre Metropotam

RoBlogfest face parte din platforma de servicii, site-uri si aplicatii Metropotam Group care este destinata tinerilor outgoing, trend-setteri, cu o viata sociala activa.

Alaturi de Roblogfest din platforma MetropoGroup fac parte metropotam.ro, invita.ro, coolio.ro, 100eyes.ro, si aplicatia pentru mobil urbee, utilizatorii avand acces la toate aceste facilitati printr-un cont unic de utilizator pentru intreaga platforma.

Mai multe detalii despre RoBlogfest pe: http://roblogfest.ro/

alecsandra.roman@metropotam.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/metropotam/roblogfest-2009-incepe-in-forta