O Gala pentru Societatea Civila

BUCURESTI - 13 iunie 2007

Comunicat tip General in ONG

Gala Societatii Civile a reusit in misiunea ei, de a deveni un standard in recunoasterea activismului social si a participarii publice, prin premierea celor mai valoroase initiative care imbunatatesc viata comunitatilor.

La cea de-a V-a editie, evenimentul s-a bucurat de sustinerea sectorului de afaceri, prin intermediul unor companii active social, precum: ApaNova, Protan, Izvorul Minunilor si Timisoreana, care prin implicarea lor au sustinut organizatiile si proiectele inscrise in competitia din acest an.

Participarea la Gala atrage dupa sine beneficii, menite sa raspunda asteptarilor organizatiilor neguvernamentale in momentul inscrierii proiectelor in competitie: recunosterea meritelor pentru eforturile depuse prin promovarea rezultatelor, oportunitati de colaborare si parteneriate intre societatea civila si sectorul de afaceri si atragerea de finantatori. De asemenea, acestia spera intr-o mai buna comunicare si promovare a activitatilor prin intermediul mass media locale si nationale.

“In mod cert, premiul este o recunoastere a valorii Festivalului International de Teatru de la Sibiu. El va consolida si mai mult imaginea evenimentului atat de favorabila pe plan national si international, fiind un raspuns al societatii civile la nivelul recunoasterii. Este un argument atat in fata politicului, cat si in fata societatii, precum si in fata partenerilor straini” – Constantin Chiriac, Presedintele Fundatiei “Democratie prin Cultura”, castigatoarea Premiului la Sectiunea Arta si cultura

“Speram ca participarea la Gala si premiul obtinut vor contribui la cunoasterea mai indeaproape a activitatilor noastre si vor sensibiliza eventualii finantatori cu privire la importanta si amploarea demersului SoJust. Vom fi bucurosi sa colaboram cu orice parteneri, fie institutionali, fie din zona societatii civile cu preocupari pe zona justitiei” – Adrian Neacsu, Presedintele Societatii pentru Justitie, castigatorul Premiului pe Sectiunea Comportament civic si participare publica

Spre deosebire de editiile anterioare ale evenimentului, anul acesta au fost acordate 12 Premii pe Sectiuni, sectiunile Educatie si cercetare, Arta si cultura, Comportament civic si participare publica si Servicii Sociale pentru categorii defavorizate bucurandu-se de cate doua proiecte castigatoare.

Aproape toate proiectele, care au fost premiate, isi vor continua activitatea si anul acesta, unele dintre ele dorind sa-si mareasca aria de acoperire geografica si numarul de beneficiari. Avand deja o planificare, in ceea ce priveste imbunatatirile pe care le vor aduce proiectelor si diversificarea serviciilor pe care le pot oferi, acestia se bazeaza pe sprijinul partenerilor si sponsorilor deja implicati.

Ceea ce este mai important, il constituie faptul ca ajutorul acestora nu se rezuma doar la resursele financiare, pe care le pun la dispozitia acestor organizatii, ci si la resursele umane si materiale – munca voluntara, materiale, echipamente si aparatura necesara implementarii proiectelor si imbunatatirii activitatilor din cadrul acestora.

In lipsa lor, organizatiile neguvernamentale incearca sa identifice parteneri si sponsori din domeniul de activitate al proiectului, ce sunt direct implicati in problema pe care incearca sa o solutioneze: “Ne gandim serios sa abordam firme care ar avea legatura cu fenomenul, de exemplu firmele de transport, transfer de bani. Sunt firme care castiga in urma acestui fenomen de migratie prin munca. Ar putea da 2% sau chiar bani pentru asistarea cazurilor de copii singuri acasa cu probleme” – Catalin Luca, Director Executiv - Asociatia Alternative Sociale, castigator Sectiunea Educatie si cercetare

Implicarea si sustinerea de care a beneficiat Gala Societatii Civile din partea reprezentantilor sectorului de afaceri constituie o dovada a constientizarii necesitatii unui asemenea eveniment dedicat sustinerii si promovarii initiativelor civice:

“ApaNova, partener traditional al acestei Gale, saluta excelenta premiata in acest an. Am fost alaturi de Gala inca de la inceput…Am crezut in acest eveniment si, din acest motiv, l-am sustinut cu tarie. Pe de o parte am fost constienti de necesitatea unui proiect care sa promoveze activitatea organizatiilor neguvernamentale, iar pe de alta parte am anticipat interesul de care se va bucura odata cu dezvoltarea tot mai rapida a activismului social in Romania” – declara Giovana Soare, Communications Manager Grupul Veolia - Apa Nova.

Misiunea acestui eveniment a fost impartasita anul acesta de noi actori, precum: Protan, Izvorul Minunilor si Timisoreana.

Despre Millenium Communications

Gala Societatii Civile este un proiect Millenium Communications.
Florentina Loloiu
0728.300.605
florentina.loloiu@milleniumcommunications.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/millenium-communications/o-gala-pentru-societatea-civila