România găzduiește Conferința femeilor francofone dedicată antreprenoriatului -“Creaţie, inovaţie, antreprenoriat, creştere economică şi dezvoltare: femeile se afirmă!”

BUCURESTI - 31 octombrie 2017

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Afaceri, Media / Publicitate

- București, 1-2 noiembrie 2017 –

România va găzdui, în zilele de 1 și 2 noiembrie, a treia Conferință internațională a femeilor francofone, organizată, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, de către Ministerul Afacerilor Externe, în cooperare cu Organizația Internațională a Francofoniei și cu Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse.

MAE

MAE

Tema reuniunii - “Creaţie, inovaţie, antreprenoriat, creştere economică şi dezvoltare: femeile se afirmă!”, reflectă atât angajamentul concret asumat de România în calitate de țară-fanion a francofoniei în regiune, cât și interesul promovat constant de țara noastră în ceea ce privește asigurarea egalității de gen.

La Conferință vor fi prezenți peste 600 de participanți din 48 de state francofone pentru a discuta teme legate de: drepturile femeilor și accesul la piața muncii, contribuția femeilor la inovație și antreprenoriat și, respectiv, leadership-ul femeilor în structurile de guvernanță economică.

Printre participanți se numără Secretarul General al Francofoniei, Michäelle Jean, Președinta Mauritius, Ameenah Gurib-Fakim, miniștri și alți demnitari, lideri de organizații active în domeniul de afaceri și în promovarea egalității de gen, femei de afaceri din peste 30 de state. Reuniunea se va bucura și de participarea unui laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Ouided Bouchamaoui, președinta Uniunii Tunisiene a Industriei, Comerțului și Artizanatului.

Conferința va oferi femeilor antreprenor și reprezentantelor societății civile angajate în activitatea economică, culturală și socială, un cadru pentru schimbul de informații și bune practici în domenii esențiale pentru asigurarea creșterii economice și a dezvoltării sustenabile. Reuniunea are ca obiectiv constituirea, în premieră, a unei rețele francofone a femeilor antreprenor.

Cu sprijinul Ministerului Culturii și Identităţii Naţionale şi al Teatrului Național Bucureşti, participantele la conferință se vor bucura de un moment cultural de excepție, reprezentat de un fragment din spectacolul Magic Naţional în regia lui Ion Caramitru.

Concluziile conferinței de la București vor contribui la adoptarea unei Strategii a Francofoniei pentru egalitatea dintre femei și bărbați, document care va fi discutat la viitorul Sommet al Francofoniei, în 2018.

Mai multe informații despre conferință sunt disponibile aici: http://www.mae.ro/node/43665.

Programul de presă este disponibil aici:

http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2017/program_de_presa_conferintei_femeilor_francofone_ro.pdf.

[cid:image001.jpg@01D35240.DF419C80]

Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare

[cid:image002.png@01D35240.DF419C80]

Tel.: +40 21 431 1377 +40 721 270 845

Despre Ministerul Afacerilor Externe

Informaţii suplimentare:Stadiul îndeplinirii principalelor criterii tehnice de acces în programul Visa Waiver (VWP)I. Securitatea documentelor de călătorie1. Începând cu 18 ianuarie 2010, sistemul de eliberare a paşapoartelor electronice (biometrice) a devenit funcţional la nivelul întregii ţări.2. Toate documentele de călătorie emise de statul român răspund, de asemenea, unor standarde de securitate ridicate.3. Este operaţional un mecanism de transmiterea către Interpol, în termen de 24 de ore, a informaţiilor legate de paşapoartele pierdute sau furate.II. Controlul la frontierăAu fost adoptate numeroase acte normative în vederea combaterii eficiente a activităţilor infracţionale transfrontaliere: - HG 324/2007, de aprobare a Strategiei Naţionale privind Controlul la Frontieră pentru perioada 2007-2010, conţinând măsuri de gestionare coerentă şi eficientă a frontierei de stat a României - HG 1122/2007, de aprobare a Strategiei Naţionale privind Migraţia (2007-2010), conţinând măsuri de control al migraţiei, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale, acordarea de azil şi integrarea socială a străinilor - HG 1654/2006, de aprobare a Strategiei naţionale de combatere a traficului ilegal de persoane (2006-2010)III. Aspecte legate de imigraţie1. Implementarea la nivel naţional a formatului unic de permis de reşedinţă pe teritoriul României pentru cetăţenii statelor terţe, în conformitate cu prevederile Regulamentului CE 1030/20022. Transpunerea în legislaţia naţională a prevederilor acquis-ului comunitar în domeniul aziluluiIV. Acorduri de cooperare în domenii relevante semnate sau în curs de negociere cu partea americană1. Acordul între Ministerul Internelor şi Reformei Administrative din România şi Departamentul Energiei al SUA privind cooperarea în prevenirea traficului ilicit cu materiale nucleare sau radioactive, semnat la Bucureşti, la 15 septembrie 20082. Declaraţia între Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) din România şi Departamentul Securităţii Interne din SUA privind principiile de cooperare în vederea întăririi măsurilor bilaterale de securitate pentru călătoriile internaţionale şi cerinţele Programului Visa Waiver, semnată la Washington, la 3 noiembrie 20083. Sunt în curs de finalizare negocierile cu partea americană cu privire la Memorandumul de Înţelegere între Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind activitatea ofiţerilor de securitate de pe aeronave (air marshals).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ministerul-afacerilor-externe/romania-gazduieste-conferinta-femeilor-francofone-dedicata-antreprenoriatului-creatie-inovatie-antreprenoriat-crestere-economica-si-dezvoltare-femeile-se-afirma