Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne

BUCURESTI - 11 februarie 2016

Comunicat tip General in Administratie Publica, Politic, Institutii Publice

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a participat joi, 11 februarie a.c., la ședința de evaluare a activității Inspectoratului General al Jandarmeriei Române pe anul 2015.

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne

Cu acest prilej, ministrul afacerilor interne a apreciat nivelul crescut de încredere de care se bucură Jandarmeria Română, ca rezultat al muncii și profesionalismului militarilor care fac parte din această structură, subliniind că acest capital trebuie confirmat prin acțiunile viitoare.

Vă reamintesc că așteptările comunității sunt în concordanță cu principalul obiectiv pe care mi l-am asumat, în calitate de ministru al afacerilor interne prin Programul de guvernare, acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor”, a accentuat ministrul Tobă.

Referind-se la provocările acestui an, ministrul Petre Tobă a menționat alegerile locale și parlamentare pentru care Jandarmeria Română va trebui să asigure măsurile de ordine publică, concomitent cu derularea în bune condiții a celorlalte activități curente.

”Pun un accent deosebit pe cooperarea pe care trebuie să o aveți cu Poliția în prevenirea și combaterea criminalității stradale, în mediul rural și îndeosebi în marile aglomerări urbane, unde trebuie să ne concentrăm eforturile pentru creșterea eficienței sistemului de ordine publică”, a mai spus ministrul Tobă.

Ministrul Petre Tobă a făcut referire și la asigurarea serviciului de pază cu efective de jandarmi la unele obiective menționând că ”în condițiile în care 40% din efectivul Jandarmeriei Române este alocat acestei misiuni, se impune să analizați cu mai multă rigurozitate obiectivele date în competență și să identificați modalitățile prin care să eficientizați această activitate, pentru a crește numărul jandarmilor destinați misiunilor de ordine publică”.

La activitatea de evaluare a Jandarmeriei Române au participat reprezentanți ai Ministerului Public, ai DIICOT, precum și ai principalelor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ministerul-afacerilor-interne/comunicat-de-presa-al-ministerului-afacerilor-interne22