M.Ap.N. continuă procesul de recrutare şi selecţie a soldaţilor/gradaţilor rezervişti voluntari

BUCURESTI - 20 iulie 2017

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Social

Cele peste 2.200 de locuri din etapa de recrutare, desfăşurată în perioada 10 iulie - 18 august, a soldaţilor/gradaţilor rezervişti voluntari ai Armatei României au fost repartizate în următoarele judeţe și municipiul București, astfel:

MAPN

Alba – 5 posturi Bacău – 22 posturi Bihor - 9 posturi Bistriţa Năsăud- 392 posturi Braşov - 96 posturi Brăila - 88 posturi Bucureşti - 164 posturi Buzău - 104 posturi Călăraşi - 24 posturi Cluj - 168 posturi Constanţa - 247 posturi Covasna - 10 posturi Dâmboviţa - 82 posturi Galaţi - 23 posturi Giurgiu - 18 posturi Gorj - 22 posturi Hunedoara - 5 posturi Ialomiţa - 6 posturi Prahova - 102 posturi Sibiu - 2 posturi Tulcea - 7 posturi Vâlcea - 8 posturi Vaslui - 265 posturi Vrancea - 402 posturi Sunt eligibili, pentru această etapă, cetăţenii români care îndeplinesc criteriile de recrutare stabilite prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M. 25/2017 și care au domiciliul doar pe raza acestor judeţe. Structurile responsabile pentru activitatea de recrutare sunt centrele militare zonale, judeţene şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, pentru care sunt prevăzute posturi, conform listei. Pentru alte detalii, cei interesaţi se pot adresa centrelor militare județene sau de sector. Adresele poștale și datele de contact ale centrelor sunt disponibile pe pagina de internet dedicată recrutării, accesând http://recrutare.mapn.ro/index.php?pagina=Contact. sau http://www.mapn.ro/contact/CM_01022016.doc. * * * Procedurile de recrutare se desfășoară în baza Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari şi a Normelor metodologice de aplicare a acesteia, aprobate cu Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M. 25/2017. Soldaţii şi gradaţii rezervişti voluntari, recrutaţi în baza Legii nr. 270/2015, reprezintă o categorie de personal militar în rezervă distinctă faţă de cea a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, care sunt recrutaţi în baza Legii nr. 384/2006 şi fac parte din rândul personalului militar în activitate. Secţia Presă

Despre Ministerul Apararii Nationale

Ministerul Apărării Naționale (MApN) este organul de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea Guvernului României, prin care este condusă activitatea în domeniul apărării naționale, potrivit prevederilor legii și strategiei de securitate națională, pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale a țării și democrației constituționale.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ministerul-apararii-nationale/m-ap-n-continua-procesul-de-recrutare-si-selectie-a-soldatilor-gradatilor-rezervisti-voluntari