Preşedintele Senatului Republicii Polone, în vizită la M.Ap.N.

BUCURESTI - 6 octombrie 2014

Comunicat tip General in Administratie Publica, Institutii Publice

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, s-a întâlnit luni, 6 octombrie, la sediul M.Ap.N., cu preşedintele Senatului Republicii Polone, Bogdan Borusewicz, aflat în vizită oficială în România.

Preşedintele Senatului Republicii Polone, în vizită la M.Ap.N.

Cei doi oficiali au abordat subiecte legate de situaţia de securitate din flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice şi cooperarea bilaterală în domeniul apărării. În acest context, ministrul român a afirmat faptul că relaţia de parteneriat militar între cele două ţări este una îndelungată şi are la bază principii comune.

Cooperarea în domeniul industriei de apărare a fost un alt subiect dezbătut în cadrul întâlnirii oficiale. În acest sens, ministrul Duşa a apreciat faptul că România are o tradiţie îndelungată în ceea ce priveşte colaborarea cu industriile de apărare ale celorlalte state.

„Priorităţile noastre pentru perioada următoare vor fi facilitarea accesului întreprinderilor mici şi mijlocii la instrumentele de finanţare existente la nivelul Comisiei Europene şi participarea la programe de armament europene”, a mai spus ministrul român.

Alte teme de discuţie au fost stadiul implementării scutului anti-rachetă, precum şi identificarea unor parteneriate între categoriile de forţe.

Despre Ministerul Apararii Nationale

Ministerul Apărării Naționale (MApN) este organul de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea Guvernului României, prin care este condusă activitatea în domeniul apărării naționale, potrivit prevederilor legii și strategiei de securitate națională, pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale a țării și democrației constituționale.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ministerul-apararii-nationale/presedintele-senatului-republicii-polone-in-vizita-la-m-ap-n