Consultări între ministrul Rovana Plumb și societatea civilă pentru relansarea apelurilor aferente obiectivelor specifice 4.1 și 4.2 din POCU

BUCURESTI - 31 martie 2017

Comunicat tip General in Social

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, doamna Rovana Plumb a dedicat ziua de 30 martie 2017 consultărilor cu reprezentanții societății civile, în vederea întăririi dialogului și a identificării unor soluții la problemele întâmpinate de potențialii beneficiari de fonduri europene.

Consultări între ministrul Rovana Plumb și societatea civilă pentru relansarea apelurilor aferente obiectivelor specifice 4.1 și 4.2 din POCU

În data de 10 aprilie a.c. se vor deschide apelurile, astfel încât aplicanții să poată depune propunerile de proiecte, iar cei neselectați în cadrul primelor apeluri de proiecte să redepună, la rândul lor, proiectele îmbunătățite.

 

La întâlnirea cu experții a fost prezent, de asemenea, domnul Marcel Opriș, director STS, pentru a fi clarificate aspectele semnalate cu privire la funcționarea sistemului informatic MySMIS2014. Pentru a nu mai exista niciun dubiu privind funcționarea sistemului, pornind de la un caz semnalat de un participant la discuție, în cadrul întâlnirii a fost realizată inclusiv o demonstrație ce a revelat faptul că sistemul MySMIS2014 a funcționat și funcționează corespunzător. În același timp, s-a dovedit că, prin modul în care acest sistem a fost conceput, orice actualizare a cererii de finanțare introdusă în sistemul informatic este salvată în baza de date a acestuia.

 

Ministrul a subliniat importanța rezultatului finanțării proiectelor, mai ales că acestea sunt destinate comunităților marginalizate. România nu mai are timp de pierdut, trebuie să accesăm de urgență și să implementăm proiecte pentru acești oameni.

 

Din partea societății civile a fost subliniată necesitatea simplificării procesului de accesare a fondurilor, lucru asupra căruia cele două părți au căzut de acord.

 

Tot ieri, ministrul delegat pentru Fonduri Europene s-a întâlnit cu reprezentanții   Coaliției ONG-uri pentru Fonduri Structurale.

 

În cadrul întâlnirii, au fost stabilite temele asupra cărora în perioada următoare se vor organiza consultări, și anume: lansări de ghiduri, modalități de simplificare a accesului la finanțare europeană și o mai bună informare asupra modului în care aplicanții pot utiliza sistemul informatic MySMIS2014.

 

Ca o concluzie a ambelor întâlniri, s-a convenit faptul că anul 2017 este un an cheie pentru absorbția fondurilor europene în România și că modalitatea prin care se pot implementa cât mai multe proiecte de calitate finanțate din fonduri structurale este  o mai bună comunicare, directă și onestă, între societatea civilă și minister.

 

 

 

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene

Bd. Libertatii nr. 16, Latura Nord, sector 5, cod 050706, BucurestiTel. 0372 111 499presa@mdrap.roSite: www.mdrap.ro, www.fonduri-ue.ro

Facebook: MinisterulDezvoltariiTwitter: eDezvoltareYouTube: eDezvoltare

Issuu: mdrtSlideshare: eDezvoltareLinkedIn: http://bit.ly/1AKRZV6  Wikipedia: http://bit.ly/2jneoSl