Întrevederea viceprim-ministrului Sevil Shhaideh cu ambasadorul Republicii Populare Chineze, E.S. Xu Feihong

BUCURESTI - 24 august 2017

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, a primit astăzi, 24 august a.c., vizita E.S. Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.

MDRAP

MDRAP

Cu această ocazie, viceprim-ministrul Shhaideh a subliniat că un obiectiv relevant pentru politica externă a României, înscris în Programul de Guvernare, îl reprezintă consolidarea Parteneriatului Amplu de Prietenie și Cooperare româno-chinez în plan politic, economic și al schimburilor interumane.

Totodată, cei doi oficiali şi-au exprimat aprecierea pentru rezultatele forumului Oportunități de Afaceri România – China organizat la București în luna iunie a.c. și disponibilitatea pentru intensificarea colaborării, în special prin intermediul camerelor de comerț ale celor două state. O altă țintă este dinamizarea schimburilor de experienţă între administrațiile locale din România și China și promovarea de proiecte de interes local.

„România și China sunt parteneri tradiționali, de aceea ne interesează dinamizarea dialogului la nivelul autorităților naționale, regionale și locale care răspund în mod direct de implementarea de proiecte în domenii prioritare pentru cetăţeni. Printre proiectele majore le amintim pe cele care țin de infrastructură și energie, iar proiectele mici și mijlocii se referă la investiții în parcuri industriale și alte oportunități de investiții în domenii cu impact asupra comunităților locale”, a declarat viceprim-ministrul Shhaideh.

Autorităţile administraţiei publice locale din România manifestă un interes aparte pentru iniţierea şi demararea de parteneriate de cooperare şi acorduri de înfrăţire cu unităţi administrativ teritoriale din China. Până în prezent, MDRAPFE a acordat 43 de avize de conformitate şi de oportunitate pentru încheierea de înţelegeri de cooperare între unități administrativ-teritoriale similare. Aceste parteneriate oferă multiple posibilităţi şi oportunităţi de colaborare pe termen lung, comunităţile locale având ocazia de a face schimburi permanente de experienţă, de a dezvolta relaţiile de afaceri şi de a implementa proiecte de investiţii la un nivel cât mai aproape de cetăţeni.

Directia Comunicare Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene

Bd. Libertatii nr. 16, Latura Nord, sector 5, cod 050706 (https://www.coduripostale.ro/Bucuresti/Bucuresti/Bulevard_Libertatii_nr._14-18/zip-050706) , Bucuresti Tel. 0372 111 499 presa@mdrap.ro Site: www.mdrap.ro (http://www.mdrap.ro/) , www.fonduri-ue.ro (http://www.fonduri-ue.ro/)

Facebook: MinisterulDezvoltarii (http://www.facebook.com/MinisterulDezvoltarii) Twitter: eDezvoltare (http://www.twitter.com/edezvoltare) YouTube: eDezvoltare (http://www.youtube.com/edezvoltare)

Issuu: mdrt (http://www.issuu.com/edezvoltare) Slideshare: eDezvoltare (http://www.slideshare.net/edezvoltare) LinkedIn: http://bit.ly/1AKRZV6 Wikipedia: http://bit.ly/2jneoSl