SCRISOARE DESCHISA ADRESATA SFANTULUI SINOD AL B.O.R.

BUCURESTI - 29 august 2007

Comunicat tip General in Politic

Înalt Prea Sfinţiţi,
Prea Sfinţiţi Părinţi,
membri ai Sfântului Sinod al B.O.R.

Cu mare nădejde ne adresăm astăzi Prea Sfinţiilor voastre.
De multe ori Sinodul a declarat că Biserica ortodoxă nu face... politică! Biserica însă trebuie să facă politică: politica apărării credincioşilor, politica hotărâtă a îndrumării credincioşilor pe drumul care duce la Hristos - cu alte cuvinte politica mântuirii. În aceste momente în care ne rugăm fierbinte pentru dobândirea unui patriarh vrednic de chemarea către Hristos, considerăm oportună chestionarea statutului persoanelor membre A.N.B.

1. Considerăm în primul rând că este o înjosire ca laicii – chiar nebotezaţi - să aibă acelaşi cuvânt de spus în viaţa întregii creştinătăţi din România la fel ca şi un episcop membru al Sinodului. Noi, ca simpli credincioşi, nu putem accepta această stare de lucruri. Misiunea Bisericii nu este aceea de a fi în acord cu statul în ceea ce priveşte credinţa. Şi aceasta pentru simplu motiv că statul se ghidează după legile efemere făcute de oameni – în vreme ce Biserica se ghidează după legile eterne dumnezeieşti. Aşadar, Cezarul nu are dreptul de a se amesteca în dogma Bisericii şi nici în organizarea vieţii credincioşilor.
S-a ajuns ca statul – prin diferite organizaţii - să impună membrilor Sinodului condiţii pentru participarea la alegerile pentru scaunul patriarhal, anume dovedirea necolaborării acestora cu securitatea comunistă – mai precis se cere cercetarea „dosarului” candidatului. Or, pe lângă faptul că acesta nu poate fi un criteriu – din motive asupra cărora nu insistăm – considerăm că niciodată, în nici o împrejurare, nu i se pot impune Sinodului – iar Sinodul nu trebuie să accepte, în nici un caz, această impunere – criteriile de selecţie pentru orice. Este interesant de văzut ce au în spate aceste organizaţii – care nu sunt niciodată alcătuite din creştini – şi cu ce drept se implică în chestiuni care nu au a face cu credinţa lor.

În consecinţă,
cerem desfiinţarea A.N.B. – sau schimbarea prerogativelor A.N.B. – şi autonomia Sinodului B.O.R. care actualmente – de fapt şi de drept – este condus de către statul român pe care îl putem numi fără a greşi stat ateu. Aberaţia este evidentă: statul ateu român – condus de atei, după legi atee – conduce şi hotărăşte în Biserica lui Hristos?
Totodată,
cerem sinodului B.O.R. să aibă demnitatea de a impune legile elementare ale credinţei noastre în legea cultelor şi de a nu mai participa ca parte egală cu reprezentanţii statului şi ai tuturor cultelor şi asociaţiilor religioase la redactarea şi legitimarea unei legi – actuala lege a cultelor – care nu are nimic creştinesc în ea, în felul acesta aliniindu-se celorlalte legi date de un parlament ateu. Noi nu credem că se poate negocia credinţa în Hristos a românilor – indiferent de curentele din politica mondială sau de moda confesională.
Doar Sfântul Sinod al B.O.R. este cel care are cea mai mare responsabilitate în faţa lui Hristos şi a creştinilor dreptcredincioşi, pentru mântuirea neamului.
Cerem retragerea membrilor Sinodului B.O.R. – indiferent de dosarele lor de la securitate sau S.R.I. – care fac parte din organizaţii iudeo francmasonice de orice rit şi în orice formă. Vă reamintim că francmasoneria – căreia îi aparţine integral Uniunea Europeană - a fost condamnată şi considerată ca anticreştină prin Hotărârea Sfântului Sinod din 1938 – în urma studiului făcut de Înalt Prea Sfinţitul Nicolae Bălan, Mitropolit al Ardealului. Mare parte din membrii A.N.B. este alcătuită din membri ai diferitelor loje iudeo francmasonice.

2. În altă ordine de idei, „panerezia secolului XX”, aşa cum a numit părintele Dumitru Stăniloae ecumenismul, se dezvăluie însuşi a fi un fenomen menit dizolvării prin globalizare a credinţei creştin ortodoxe: „normalitatea eretică a secolului XXI”. Ceea ce se numeşte globalizare în geopolitică, poartă numele de ecumenism în partea credinţei. Amândouă sunt forme de dizolvare a identităţii, de anihilare a caracterelor proprii fundamentale şi de comunizare – la fel cu comunismul -, de fabricare a unui construct amorf, neutru, însă omogen. Cu alte cuvinte se zdrobeşte tot şi se fabrică – după modelul alchimiştilor - un nou produs care are calitatea de a fi omogen şi cu aceasta uşor de manevrat, tocmai prin faptul că nu mai păstrează în nici un chip trăsăturile iniţiale ale elementelor înainte de a fi zdrobite.
În plan politic şi social, precum şi în planul credinţei, se foloseşte unealta ancestrală: economicul, adică banii.
Dar logica şi judecata în plan social nu sunt aceleaşi cu iconomia Dumnezeiască. Astfel de constructe pot fi făcute doar de cei care nu ştiu – nu au aflat că Dumnezeu chiar există, că Hristos chiar a Înviat... – altfel, astfel de arhitecturi ar fi de negândit. Deci ele aparţin ateilor. Ecumenismul, în întregul lui nu ar fi putut fi gândit niciodată de creştinii ortodocşi. Ne întâlnim din nou cu aceiaşi „arhitecţi”.
Suntem siguri că Prea Sfinţiile Voastre cunosc foarte bine acest lucru, cum suntem siguri că aveţi cunoştinţă că nici unul dintre planurile de unire, de înfrăţire, de împreunare sau oricare altă denumire dată aceluiaşi ecumenism, nu au a face cu Biserica lui Hristos. Dacă Sinodul nu va fi vrednic de misiunea care i-a fost dată, atunci credincioşii nu îl vor mai urma. Există pericolul ruperii B.O.R. în aceste zile – responsabilitatea aparţine integral Sinodului B.O.R.

3. Dat fiind faptul pericolului ecumenismului pentru B.O.R., considerăm că ar trebui exclusă candidatura pentru alegerea noului patriarh a persoanelor care sunt cunoscute ca având înalte demnităţi ecumeniste şi iubire de erezii heterodoxe de orice fel.
De altfel, chiar calitatea de episcop poate fi pusă sub semnul îndoielii în acest caz – episcopul se alege din rândul călugărilor cu viaţă îmbunătăţită, şi nu dintre cei lipsiţi de viaţă monahală sau dintre cei mai vrednici întru căile mamonei. Cât priveşte persoana care va fi aleasă ca Patriarh al B.O.R., aceasta trebuie să fie doar opţiunea Sinodului.
Noi considerăm şi înţelegem din întreg complexul de mişcări la nivel european şi mondial că, în ceea ce priveşte România, se urmăreşte - printr-o multitudine de organizaţii guvernamentale şi nonguvernamentale de toate profilurile – desfiinţarea B.O.R. prin transformarea ei într-o slujnică a Romei. Aceasta ar duce fatal la desfiinţarea statului român prin anihilarea şi descompunerea poporului român. Acesta este drumul pe care B.O.R. a fost silit de mai mulţi ani, ultimele mari „realizări” fiind aducerea papei în România şi susţinerea intrării României în uniunea europeană, organizaţie atee, francmasonică.
Aceasta este realitatea.
Ne aflăm împreună în faţa unui pericol fără precedent pentru B.O. a românilor: trebuie ales între Hristos şi ateism! Alegerea trebuie să o faceţi doar Prea Sfinţiile Voastre, membrii ai Sinodului B.O.R. Cu alte cuvinte, oricum responsabilitatea vă revine integral. Ceea ce putem face noi, credincioşii, este să ne asigurăm – bazându-ne pe Sfânta Tradiţie şi pe canoane – că drumul nostru, al Bisericii nu duce pe alături. Şi atunci vă vom urma, ca pe păstorii noştri.

Noi vă cerem să vă luaţi armele cu care aţi fost investiţi prin har şi să ne apăraţi!

Ştim că lucrarea Sfinţiilor Voastre este una deosebit de grea, dar mai ştim că uniunea europeană ne vrea atei şi că acest lucru se încearcă prin promovarea ecumenismului, ştim că Vaticanul patronează uniunea europeană, ştim că uniunea europeană este integral un construct iudeo francmasonic – deci anticreştin, ştim că amestecul necreştinilor şi al indivizilor care nu au a face cu Biserica, în hotărârile cruciale ale creştinătăţii româneşti este pe cât de necanonică pe atât de periculoasă.

Vă cerem aşadar,
să fiţi Prea Sfinţiile Voastre conducătorii spre mântuire,
în calitatea de Sinod Sfânt al Bisericii lui Hristos,
Biserică din care facem şi noi parte, după puterile noastre de români.
Şi noi, credincioşii, vă vom urma.

Cu fiiască supunere,

CANCELAR
Mugur Vasiliu

MIŞCAREA CONSERVATOARE

Despre Miscarea Conservatoare

Mişcarea Conservatoare este primul partid doctrinar conservator - de dreapta - din România ultimilor 70 de ani. Alcătuit din tineri fără trecut politic, acest partid poate fi numit 'de tineret', deoarece media de vârstă a MC este de 35 de ani.
Pe fondul unei politici făcute de foşti activişti PCR din diferite eşaloane, de agenţi şi foşti - actuali - ofiţeri de securitate cu funcţii de răspundere în timpul comunismului, Mişcarea Conservatoare adună în jurul unei doctrine care se bazează pe trăsăturile şi valorile poporului român, membri ai unei generaţii care are multe de spus şi de făcut pentru România.
Mişcare Conservatoare este un partid de generaţie care apare ca reacţie la poziţia de ostilitate, lipsă de respect, dispreţ faţă de români, caracteristici ale clasei politice româneşti de azi.

MISCAREA CONSERVATOARE
Bucuresti, strada Hristo Botev 3, ap. 5, sect. 3
Tel. 0318.057.416/ 0723.503.406

cancelaria@conservatorii.ro