BCR open Romania 2005 Ediţia recordurilor

BUCURESTI - 28 septembrie 2005

Comunicat tip General in Sport

Turneul de tenis BCR open Romania 2005, eveniment organizat de McCann WorldGroup, Momentum şi MRM a bătut aproape toate recordurile celor nouă ediţii precedente. Poate cel mai important dintre ele este acela că, singurul concurs ATP din sud-estul Europei şi, totodată, cel mai important eveniment sportiv care se organizează anual în România a devenit în sfârşit, după zece ani, profitabil şi din punct de vedere financiar.

În aceste condiţii, viitorul sună bine, mai ales că ultimele ediţii au stat sub semnul incertitudinii, tocmai din raţiuni financiare.

Recorduri ale ediţiei a-X-a a BCR open Romania:

•Cel mai lung contract de parteneriat: conform contractului semnat de către organizatori cu BCR Group, turneul va purta titulatura BCR open Romania până în 2010;

•Cele mai multe bilete vândute: aproximativ 15.000 de bilete vândute în cele şapte zile de turneu, în medie 2100 bilete/zi;

•Cele mai multe accesări pe site-ul oficial www.bcropenromania.ro: 139.146 de vizitatori unici şi 15.015.042 de accesări din întreaga lume, în luna septembrie, în care s-a desfăşurat turneul;

•Cele mai bune rezultate financiare: cu un buget care a depăşit suma de 650.000 euro (din care 302.000 euro premiile), BCR open Romania 2005 fost singura ediţie de până acum a turneului bucureştean care a înregistrat profit.

•Cea mai valoroasă prezenţă de până acum: pe tabloul principal s-au aflat 4 tenismeni din Top 40 ATP, printre care şi argentinianul Mariano Puerta, nr. 10 mondial şi finalist anul acesta la Roland Garros;

•Cea mai prolifică ediţie pentru jucătorii români: în premieră, doi români, Andrei Pavel şi Victor Hănescu, au acces în semifinalele ediţiei. Din păcate, nici unul nu s-a calificat în finală.

•Cele mai urmărite meciuri: semifinalele turneului au întregistrat, de departe, cea mai mare audienţă în rândul spectatorilor. În premieră, sâmbătă, 17 septembrie, biletele puse în vânzare s-au epuizat iar Arena Centrală cu o capacitate de 5000 de locuri, dovedindu-se neîncăpătoare;

•Cel mai atrăgător meci demonstrativ disputat de către Thomas Muster şi Goran Ivanisevici, doi foşti câştigători ai turneului bucureştean;

•Cele mai multe evenimente adiacente turneului: meciul demonstrativ Ilie Năstase/Mansour Bahrami - Florin Segărceanu/Adrian Marcu; turneul jurnaliştilor Connex, turneul sponsorilor şi Kid’s Day Connex.

Despre Momentum EMC

Lavinia Chican
PR Manager Momentum

021-233.42.04