Investiţii MONTERO de 16.5 mil Eur

BUCURESTI - 22 iunie 2005

Comunicat tip General in Sanatate

Importator şi distribuitor de produse farmaceutice şi parafarmaceutice, activ pe piaţa românească din 1993, MONTERO a implementat un sistem al calităţii care îndeplineşte standardele şi condiţiile SR EN ISO 9001:2001 începând cu iulie 2002.

Investiţii MONTERO de 16.5 mil Eur

1. Certificare ISO 9001

În luna mai a acestui an, în urma auditului desfăşurat, Simtex-OC, unul dintre organismele naţionale de certificare de prim plan a reînnoit pentru o perioadă de trei ani certificatul ISO 9001 acordat sistemului de management al calităţii din MONTERO SA.
Trebuie spus că un astfel de sistem presupune, relativ la calitate, existenţa de structuri organizatorice operaţionale, proceduri documentate, procese ţinute sub control şi resurse alocate corespunzător, iar certificarea de către un organism neutru acreditat oferă un plus de credibilitate în faţa partenerilor.
Mariana Dumitriu, auditor şef la Simtex-OC, a apreciat la încheierea auditului că sistemul de management al calităţii menţinut de MONTERO SA a atins deja gradul de maturitate care permite mutarea accentului de la ţinerea sub control a proceselor, la îmbunătăţirea continuă.
Mariana Ionescu, director general al Simtex-OC, consideră MONTERO SA una dintre firmele fanion certificate ISO 9001, selectată de altfel pentru proiectele de certificare comună cu organisme de prestigiu din Comunitatea Europeană. Totodată îşi exprimă convingerea că MONTERO SA va implementa cu succes, la standarde internaţionale, şi sisteme de management de mediu şi de management al securităţii şi sănătăţii în muncă.
MONTERO SA a iniţiat deja demersurile necesare pentru proiectarea şi implementarea acestor sisteme, pentru care intenţionează să obţină certificări în cursul anului 2006.

2. Dezvoltare sector logistică la MONTERO

O importantă investiţie a acestui an este achiziţionarea unui teren de 100,000 m2 situat pe centura Bucurestiului. Acest teren a fost preluat în vederea înfiinţării şi dezvoltării unui nou centru logistic pe o perioadă de 5 ani, iar valoarea totală a investiţiei va atinge 16.5 mil. Euro.
În primul an se vor investi 4.5 milioane Euro, urmând ca extinderea să se facă gradual.
Astfel, în fiecare an, începând cu 2006, se vor construi spaţii de depozitare a câte 10,000 m2, ajungându-se la un total de 50,000 m2.

3. Parc auto

În trimestrul întâi al lui 2005, planul de investiţii al firmei MONTERO a fost orientat către dezvoltarea forţei de vânzări prin noi angajări, prin lărgirea parcului auto cu 10 utilitare, precum şi prin dotarea cu PDA-uri pentru preluarea comenzilor direct în farmacii (în timpul vizitelor reprezentanţilor comerciali).
MONTERO îşi continuă acţiunile începute şi în trimestrul al II-lea al acestui an. În acest sens, este în curs achiziţionarea a încă 20 de autoturisme (pentru reprezentanţii comerciali).

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi departamentul marketing MONTERO SA.

Cu mulţumiri,
Conducerea MONTERO Grup,

Despre MONTERO SA

Importator şi distribuitor de produse farmaceutice şi parafarmaceutice, activ pe piaţa românească din 1993, MONTERO oferă în prezent şi servicii de depozitare şi transport (inclusiv în condiţii speciale) pentru alţi importatori şi distribuitori de medicamente.
În portofoliul propriu se află în prezent 6000 produse, dintre care 2000 sunt parafarmaceutice, pentru al căror import/distribuţie s-a dezvoltat o divizie separată, numită VARIUM.

Geanina Burghelea
Departament marketing
021/408.71.00; geanina.burghelea@montero.ro

montero@montero.ro