Gáspár György, Oana Moraru, Adrian Asoltanie și Carmen Iorgulescu – 4 speakeri de top la prima conferință de educație financiară dedicată părinților

BUCURESTI - 15 mai 2018

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Finante / Contabilitate, Media / Publicitate

București, 15 mai 2018 – Prima conferință de educație financiară pentru părinți reunește pe 19 mai, la hotel Pullman, între orele 10 - 14, 4 specialiști de top în domeniul parenting și educație financiară.
Gáspár György, Oana Moraru, Adrian Asoltanie și Carmen Iorgulescu abordează un subiect important și delicat totodată – educația financiară pentru copii, de la preșcolari, la adolescenți.

.

.

Gáspár György, Oana Moraru, Adrian Asoltanie și Carmen Iorgulescu – 4 speakeri de top la prima conferință de educație financiară dedicată părinților - Liber la educație sau educație la liber? 2018

 

București, 15 mai 2018 – Prima conferință de educație financiară pentru părinți reunește pe 19 mai, la hotel Pullman, între orele 10 - 14, 4 specialiști de top în domeniul parenting și educație financiară.

Gáspár György, Oana Moraru, Adrian Asoltanie și Carmen Iorgulescu abordează un subiect important și delicat totodată – educația financiară pentru copii, de la preșcolari, la adolescenți.

 

Pornind de la realitatea îngrijorătoare că România este pe ultimul loc la alfabetizare financiară din Europa, cu doar  22% dintre noi având un minim bagaj de cunoștințe financiare* și de la premisa că părinții sunt cele mai influente modele în viața copiilor,  specialiștii invitați la eveniment abordează teme precum - Ce și când le spunem copiilor despre bani? Cum îi pregătim să devină adulți responsabili financiar? Cum să ne resetăm chiar noi, ca adulți, relația cu banii? Cum să încurajăm spriritul antreprenorial al copiilor.

 

La Liber la educație sau educație la liber 2018 părinții vor afla atât informații care îi vor ajuta să dezvolte obiceiuri sănătoase pentru copiii lor, pregătindu-i astfel să devină adulți responsabili financiar, cât și soluții punctuale la situații cu care se confruntă în viața de zi cu zi.

 

”Pentru majoritatea dintre noi, anxietatea, frica și neliniștea sunt trăiri puternic împletite cu povestea banilor și ar putea reprezenta adevărate obstacole în calea succesului nostru personal și profesional. Aruncând o privire conștientă asupra poveștii pe care ne-o spunem despre bani și recunoscând credințele limitative referitoare la câți bani „merităm“, ne putem (re)câștiga stima de sine și încrederea în forțele proprii. Vom deveni astfel modele sănătoase atât pentru copiii noștri, cât și pentru generațiile viitoare” – spune psihlogul  Gáspár György,  psiholog, autor și custode de povești de viață, omul care a pornit #RevoluțiaRelațonalăÎnRomânia, invitat special al evenimentului Liber la educație sau educație la liber? 2018.

 

"Relația copiilor cu banii este echivalentă cu responsabilitatea lor pentru sinele viitor” – este de părere Oana Moraru, consultant educațional și fondatoarea școlii private Helikon, care va vorbi la eveniment despre educația financiară ca mijloc de a dezvolta acasă, în familie, responsabilitatea, concentrarea, planificarea și prioritizarea și despre modul în care îi putem ajuta pe copiii noștri să fie conștienți de nevoile lor.

 

Adrian Asoltanie trainer, speaker și antreprenor de aproape 20 de ani, a conceput special pentru copii cursul Micul Dresor de Lei, adaptat pe grupe de vârstă.  ”Banii sunt un subiect extrem de interesant pentru copii. Din păcate, am întâlnit deseori convingeri şi valori formate deja, susţinute de părinţi sau rudele apropiate, extrem de nocive pentru copiii de azi şi adulţii de mâine. E timpul să abordăm direct acest subiect care va influenţa major destinul copiilor noştri. Întelegerea corectă a valorii muncii, creativităţii, răbdării, cumpătării şi generozităţii reprezintă baza unei personalităţi echilibrate şi împlinite. Educaţia financiară este despre viaţă, nu despre bani.” – spune Adrian Asoltaniei.

 

De la vârste încă fragede, copiii ne aud vorbind despre bani: "nu avem bani pentru această mașinuță", sau "tata nu are bani astăzi", "am uitat banii acasă", "păpușa asta este scumpă". Aceste informații trebuie contra-balansate cu o explicație despre modalitatea prin care se obțin banii. Numai așa îi ajutăm pe copii să înțeleagă conexiunea dintre muncă și bani” – este de părere Carmen Iorgulescu,  psiholog, trainer si coordonator KEN Academy.

 

Detalii despre eveniment și înscrieri pe pagina de facebook https://bit.ly/2rHdHZ.

20% din valoarea încasărilor din bilete se redirecționează către partenerul caritabil al evenimentului, United Way România - organizație care desfășoară programe de integrare socială și profesională pentru tineri și adulți din medii defavorizate.

 

Despre Mozaic Media Team srl

Despre MOZAIC MEDIA

Mozaic Media este o regie de vânzare de publicitate și organizare de evenimente, condusă de o echipă cu peste 15 ani de experiență. Printre proiectele Mozaic Media se numără conferințele Cultivarea inteligenței parentale prin curaj, compasiune și conectare, Ce spun eu și ce auzi tu?, Bodyology: Femeia și seria de evenimente Liber la educație sau educație la liber, realizate în colaborare cu specialiști de top, precum Gáspár György, Diana Stănculeanu sau Larisa Petrini.

Persoană de contact: Petruța Tașcă – petruta.tasca@mozaicmedia.ro / 0730.555.066

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/mozaic-media-team-srl/gaspar-gyoergy-oana-moraru-adrian-asoltanie-si-carmen-iorgulescu-4-speakeri-de-top-la-prima-conferinta-de-educatie-financiara-dedicata-parintilor