Premieră teatrală

BUCURESTI - 11 februarie 2005

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

British Council în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă al României prezintă spectacolul de teatru My Arm (Braţul meu) în zilele de 17, 18 si 19 februarie 2005, ora 18:00 la Muzeul Naţional de Artă al României, Corpul Central, Calea Victoriei, 49-53. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

·Spectacolul din 18 februarie va fi urmat de o discuţie pe tema teatrului contemporan organizată în parteneriat cu UNITER
·Spectacolul din 19 februarie va fi urmat de o discuţie despre arta vizuală contemporană şi reflectarea ei în media, organizată în parteneriat cu Filiala de Critică Bucureşti a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

My Arm (Braţul meu) este piesa de debut a scriitorului şi actorului britanic Tim Crouch şi este produsă de compania News from Nowhere. Premiera a avut loc în 2003 în cadrul Festivalului de la Edinburgh, bucurându-se de cronici dintre cele mai elogioase. Au urmat turnee la New York, Londra şi alte oraşe europene. Piesa a fost transmisă de BBC Radio şi este publicată de editura Faber& Faber.

My Arm poate fi interpretată ca o poveste a artei contemporane în tot ce are ea mai provocator, de la presupusa sau deplina gratuitate a gestului la emoţionanta încărcătură umană, de la solidaritate la mercantilism.

“Piesa lui Tim Crouch este un solo plin de farmec…o meditaţie fals contradictorie plină de căldură şi tandreţe despre ce înseamnă să fii normal într-o lume necruţătoare” – The Herald

Tim Crouch este autorul unei trilogii de monologuri inspirate din Shakespeare – I Caliban (Eu, Caliban), I Peachblosson (Eu, Peachblossom) şi I Banquo (Eu, Banquo), scrise pentru Festivalul de la Brighton precum şi al piesei Shopping For Shoes (În căutare de pantofi), scrisă pentru National Theatre din Londra.

Tim Crouch lucrează ca asociat la programul de educaţie al National Theatre din Londra, artist asociat al companiei Franklin Stage din New York şi al Teatrului Naţional din Mannheim, Germania.

“Crouch este un actor care are darul să-şi captiveze publicul: pe scenă el explorează însăşi natura artei şi a punerii în scenă, asumându-şi toate riscurile ce decurg de aici şi în asemenea momente este de-a dreptul înarmat şi periculos” - Lyn Gardner în The Guardian.

Pentru interviuri cu actorul britanic Tim Crouch, presa este rugată să ia legătura cu Cătălina Ocheşilă, Marketing Manager la British Council (catalina.ochesila@britishcouncil.ro, tel: 307.96.00).

British CouncilTelefon 307.96.00
Calea Dorobanţilor 14Fax307.96.01
Bucureşti 010572Emailbc.romania@britishcouncil.ro
RomâniaWebwww.britishcouncil.ro