Ziua Copilului la Muzeul National de Arta

BUCURESTI - 31 mai 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura


Muzeul National de Arta al Romaniei si
Asociatia Prietenii Muzeului National de Arta al Romaniei
Sarbatoresc Ziua Copilului

Cu ocazia Zilei Internationale a Copilului Muzeul National de Arta al Romaniei pregateste, cu sprijinul Asociatiei Prietenii Muzeului National de Arta al Romaniei, o serie de manifestari pentru tinerii vizitatori cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani.
Miercuri, 1 iunie, incepand cu ora 11.00, elevi din clasele a V-a si a VI-a de la Liceul de Arta „Nicolae Tonitza” vor participa la un program educativ special cu tema „Lumea fantastica”, desfasurat in cadrul Galeriei de Arta Romaneasca Moderna. Dupa aceasta vizita activa, copiii se vor imparti in grupuri si vor picta in curtea muzeului pe cartoane colorate de dimensiuni mari. Lucrarile realizate de elevi vor constitui ulterior obiectul unei licitatii, iar din banii astfel obtinuti se vor cumpara materiale pentru dotarea atelierului de creatie al Muzeului National de Arta al Romaniei.
Sambata, 4 iunie, si duminica, 5 iunie, incepand cu ora 11.00, se vor desfasura programele pentru familii cu tema „Atelierul artistului”. Accesul la aceste programe este liber, iar participarea se face numai pe baza de programare la numarul de telefon 314.81.19. Programul de sambata este rezervat copiilor cu varste intre 10 si 14 ani, in timp ce duminica sunt asteptati copii cu varste intre 6 si 9 ani. In cadrul vizitei active din Galeria de Arta Europeana si Galeria de Arta Romaneasca Moderna copiii vor afla lucruri noi despre genurile artistice (portret, peisaj, natura statica), despre rolul ramei pentru un tablou, respectiv al soclului pentru o sculptura, si despre raportarea operei de arta la spatiul pe care il decoreaza.
Apoi atelierul artistului se va muta in curtea muzeului, unde copiii vor avea ocazia sa lucreze ca niste adevarati artisti. Ei vor experimenta toate fazele procesului de creatie, de la stabilirea temei, alegerea si pregatirea modelului sau a motivului din natura, pana la opera finita. Cu ajutorul unor rame in cadrul carora pozeaza personaje adevarate, micii artisti isi stabilesc singuri compozitia tabloului pe care il vor picta. Ei pot realiza si peisaje, delimitand din mediul inconjurator, cu ajutorul ramelor, un anumit fragment pe care il vor reproduce pe foaia de desen. Participantii vor avea la dispozitie si socluri pe care sa aseze, in pozitia aleasa de ei, voluntari care pozeaza in chip de sculpturi. Astfel, copiii au ocazia sa devina ei insisi subiect al operei de arta, pozand incadrati de rame sau devenind sculpturi vii.

Despre Muzeul National de Arta al Romaniei

Muzeul Naţional de Artă al României,
Calea Victoriei 49-53
314 81 19
Alina Patru,
Sectia Educaţie, Relaţii Publice şi Proiecte Culturale
Telefon: 314 81 19

alina.patru@art.museum.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/muzeul-national-de-arta-al-romaniei/ziua-copilului-la-muzeul-national-de-arta