Geodiversitate si biodiversitate in Ariile Protejate din Romania - expozitie de fotografie la Muzeul National de Geologie

BUCURESTI - 23 mai 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Muzeul National de Geologie al IGR organizeaza in perioada 25 mai – 3 iunie 2007, in colaborare cu Regia Nationala a Padurilor (Romsilva) si Centrul Geomedia al Universitatii Bucuresti, expozitia de fotografie „Geodiversitate si biodiversitate in ariile protejate din Romania”, pentru a marca Ziua Europeana a Parcurilor (24 mai) si Saptamana Europeana a Geoparcurilor (26 mai - 3 iunie).

Ziua Europeană a Parcurilor a fost lansată inca din 1999 cu scopul de a creşte profilul ariilor protejate europene şi de a genera sprijin public pentru scopurile şi activităţile lor.
Saptamana Europeana a Geoparcurilor este sustinuta de Reteaua Europeana a Geoparcurilor si are drept obiectiv promovarea patrimoniului natural si cultural din Europa.
Avand in vedere ca Romania este situata intr-una dintre cele mai remarcabile regiuni naturale ale Europei, si multe dintre ariile sale protejate constituie o componenta cheie a mostenirii naturale a intregii lumi, este mai mult decat firesc ca celebrarea acestei zile sa se desfasoare si in Romania, si implicit la Muzeul National de Geologie.
Vernisarea expozitiei „Geodiversitate si biodiversitate in Ariile Protejate din Romania” va avea loc vineri, 25 mai, intre orele 10.00 – 12.00, urmand ca sambata, 26 mai, intre orele 10.00 – 13.00 sa aiba loc masa rotunda „Proiecte educative si de promovare in Ariile Protejate din Romania”, in cadrul careia vor fi exemplificate proiectele educative si metodele adoptate si implementate de parcuri si geoparcuri din Romania (Piatra Craiului, Retezat, Vanatori Neamt, Lunca Muresului, Muntii Rodnei, Hateg).
•Duminica, 27 mai, orele 11.00 – 13.00, seminar derulat in colaborare cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti dedicat variabilitatilor si schimbarilor climatice. Prezentarea Parcului National Retezat: orele 13.00 – 14.00;
•Luni, 28 mai, orele 12.00, prezentarea Parcului National Cozia si a Parcului National Buila Vanturarita ;
•Marti, 29 mai, orele 12.00, prezentarea Parcului Natural Balta Mica a Brailei;
•Miercuri, 30 mai, orele 12.00, prezentarea Parcului National Piatra Craiului;
•Joi, 31 mai, prezentarea Parcului National Cheile Bicazului Hasmas;
•Vineri, 1 iunie, orele 12.00, prezentarea Parcului National Muntii Macinului;
•Sambata, 2 iunie, orele 12.00, prezentarea Parcului Natural Portile de Fier, iar de la orele 14.00, conferinta sustinuta de prof. dr. Dan Grigorescu „Geoparcul Dinozaurilor Tara Haţegului. De la dinozauri la dezvoltare locala”
•Duminica, 3 iunie, orele 12.00, prezentarea Parcului Natural Comana.


Despre Muzeul National de Geologie

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.
Madalina Ivan, referent Relatii Publice
Muzeul National de Geologie
Tel: 212.89.52
madalina@geology.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/muzeul-national-de-geologie/geodiversitate-si-biodiversitate-in-ariile-protejate-din-romania-expozitie-de-fotografie-la-muzeul-national-de-geologie