Conferintele

Locul desfasurarii: MNIR

Organizator: Muzeul National de Istorie a Romaniei

Conferintele


Muzeul Naţional de Istorie a României organizează la sediul său din Calea Victoriei, nr.12, o serie de întâlniri, sub genericul "Prin muzeele lumii", din luna februarie până în iulie 2010. Proiectul îşi propune prezentarea, pe mai multe planuri - istorie, geografie, viaţa cultură şi socială- a unor state.

Programul este următorul :
Vineri, 12 februarie, ora 14.00- Lituania -conf. univ. dr. Silviu Miloiu şi conf. univ. dr. Florin Anghel
Vineri, 19 martie, ora 14.00- Grecia- Preot Cristian Trandafir
Vineri, 6 aprilie, ora 14.00- Siria- Prof. Maria Stefan
Vineri, 7 mai, ora 14.00- Israel- Preot Cristian Trandafir
Vineri, 18 iunie, ora 14.00- Croaţia- Mihaela Grigore
Vineri, 16 iulie, ora 14.00- Egipt
În cadrul primei întâlniri ne vom îndrepta atenţia către Republica Lituania, un țărâm cu castele, lacuri şi păduri. Profesorii conferenţiari invitaţi, ajutaţi de suport video, ne vor explica istoria Lituaniei. Capitala Vilnius este cunoscută ca fiind unul dintre cele mai încântătoare oraşe europene, în special datorită centrului istoric baroc care este cel mai mare din Europa. Dealurile Crucilor reprezintă unul dintre locurile spirituale ale Lituania, alături de biserici precum Sf. Ana şi Sf. Petru și Pavel. Cele mai importante muzee al spaţiului litunian, Muzeul Diavolului sau Muzeu Mikalojus Konstantinas Ciurlionis, în memoria pictorului care au marcat cultura lituaniană şi altele, alături de numeroase teatre, sunt găzuite de oraşul Kaunas.
Excelenţa Sa, Ambasadorul Republicii Lituania, Vladimir Jarmolenko, ne va onora cu prezenţa în cadrul manifestării.

Vă aşteptăm cu drag să călătorim împreună ghidaţi de specialişti in domeniu!

Parteneri : Grup Transilvae, RadioRomaniaCultural, Şapte seri, Revista Istorie şi civilizaţie, VIPRomania.


Pentru mai multe informaţii contactati Sectia de Relaţii Publice la nr.de telefon 021.315.82.07/ int.1008 sau 1015.

Despre MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE A ROMANIEI

Organizarea in parteneriat, la sediul altor muzee nationale din Capitala sau din tara, a unor expozitii sau evenimente culturale de anvergura, reprezinta o latura a activitatii Muzeului National de Istorie a Romaniei, data fiind situatia sa actuala (muzeul trece printr-un amplu proces de consolidare a cladirii si reorganizare a expozitiei de baza si a circuitului de vizitare, de mai bine de trei ani). Cu toate acestea, specialistii pregatesc pentru luna iunie o expozitie temporara despre perioada neagra a comunismului, avand in vedere succesul de care s-a bucurat expozitia din februarie despre dictatura ceausista, care a adunat peste noua mii de vizitatori intr-o luna.

Participare: Intrare libera