Fluturi de interes comunitar în pajiștile din România

BUCURESTI - 7 decembrie 2015

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Cursuri, Institutii Publice

Vă invităm sâmbătă, 12 decembrie 2015, de la ora 11.00, în Sala Multimedia a Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, să participați la conferința „ Fluturi de interes comunitar în pajiștile din România”, susținută de către domnul dr. Mihai Stănescu, specialist în studiul lepidopterelor. Prelegerea face parte din cunoscutul ciclu de conferințe „La Antipa, în spatele uşilor închise”.

Fluturi de interes comunitar în pajiștile din România

Odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, la 1 ianuarie 2007, țara noastră a început să fie angrenată în efortul comunitar de conservare a mediului pe teritoriul Europei. Toți cei implicați în studiul și conservarea naturii pe teritoriul României au trebuit să înțeleagă strategia și legislația Uniunii Europene în domeniul protecției mediului și să acționeze în conformitate cu noile reglementări. Aderarea la Uniunea Europeană a oferit unele oportunități, dar a lansat și o serie de provocări în domeniul protecției mediului natural pe teritoriul României.

Dacă vreți să descoperiți:

    care este cadrul instituit de Uniunea Europeană în domeniul protejării mediului,cum contribuie natura țării noastre la realizarea unui mediu natural propice la nivelul spațiului comunitar,care sunt speciile de fluturi din fauna României protejate la nivel comunitar,ce fac specialiștii din cadrul unui muzeu național de istorie naturală pentru susținerea noilor programe din domeniul protecției mediului,ce se întreprinde în țara noastră pentru salvarea unor specii amenințate în alte regiuni de pe teritoriul Uniunii Europene,dacă este posibilă conservarea mediului natural și, în același timp, încurajarea unor forme de dezvoltare economică și socială pentru comunitățile locale din România

... vă așteptăm la conferința „Fluturi de interes comunitar în pajiștile din România”, pentru a descoperi încă o latură, mai puțin cunoscută, a activității cercetătorilor de la Muzeul „Antipa”.

Specialiştii muzeului destăinuie publicului, în cadrul programului „La Antipa, în spatele uşilor închise”, câteva dintre secretele activităţii lor de cercetare ştiinţifică: descrierea grupului studiat, metode de colectare sau de observare a materialului biologic, tehnici de preparare după standarde muzeale, precum şi practici de conservare a pieselor din colecţiile ştiinţifice muzeale.

Participarea la eveniment este gratuită!

Rezervarea, în limita a 70 de locuri, se face pe adresa de email: info@antipa.ro, sau la telefon 021.305.60.31.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa.

Parteneri media: EmailWing, MediaIQ, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Oraşul Meu, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucureşti, inParc, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Informaţii suplimentare despre programe: Florentina Purdescu, șef birou Relații Publice, Marketing Cultural și Programe Educaționale, e-mail: florentinap@antipa.ro , tel: 0729.074.127.

Despre Muzeul Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” este o veche instituţie culturala, de educaţie şi cercetare ştiinţifică. In ultima vreme muzeul se remarcă prin dinamism, organizând manifestări inedite, interactive, pentru vizitatori de toate vârstele.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/muzeul-national-de-istorie-naturala/fluturi-de-interes-comunitar-in-pajistile-din-romania