Şcoala de Vară la Antipa

BUCURESTI - 28 iunie 2016

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Cursuri

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani la cea de-a cincea ediție a Şcolii de Vară, un program de vacanţă cu activităţi teoretice şi practice având ca subiect cunoaşterea, prepararea şi conservarea diferitelor grupe de animale după standardele specifice muzeelor de istorie naturală.

Şcoala de Vară la Antipa

Proiectul îşi propune implicarea copiilor în activităţi de cunoaştere a biodiversităţii şi de ocrotire a mediului, prin însuşirea şi experimentarea practicilor utilizate de către cercetătorii care profesează în domeniul ştiinţelor zoologice.

Modulele se vor organiza în perioada 4 iulie – 9 septembrie 2016, de luni până vineri între orele 10.15 și 12.30 și vor avea următoarea succesiune:

 4 – 8 iulie: Modul dedicat studiului insectelor - „Viaţa pe 6 picioare”

Coordonator: muzeograf Alexandra Florina Popa

11 – 15 iulie: Modul dedicat studiului păsărilor – „Lecția de ornitologie de la „Antipa”

Coordonator: Dr. Angela Petrescu

18 – 22 iulie: Modul dedicat studiului plantelor – Arborii în peisajul orașului

Coordonator: muzeograf Mirela Dragoș 

25 – 29 iulie: Natura la microscop

Coordonator: Dr. Ana-Maria Krapal

Asistent de cercetare: Larisa-Bianca Cojocaru;

                                  Mihaela Isabela Vadana

1 – 5 august: Studiul felinelor sălbatice

Coordonator: biolog Petre Bogdan Matei

Taxa de participare la oricare dintre programe este de 150 lei/persoana, iar înscrierea copiilor  se poate face pe adresa de e-mail: info@antipa.ro

Parteneri media:  EmailWing, MediaIQ, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, IQool, Grădinite.com, GoKID.ro, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie Naturală „Grigore Antipa": www.facebook.com/muzeulantipa.

 

Despre Muzeul Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” este o veche instituţie culturala, de educaţie şi cercetare ştiinţifică. In ultima vreme muzeul se remarcă prin dinamism, organizând manifestări inedite, interactive, pentru vizitatori de toate vârstele.